ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαδήμος: Γυρίζω στην Αθήνα περισσότερο αισιόδοξος

15:42 - 02 Μαρ 2012 | Πολιτική
«Από τα μέσα του 2013 ίσως γίνουν ορατά τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης» δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.
«Είναι σαφές ότι η ανάπτυξη είναι πλέον κορυφαία προτεραιότητα της Ευρώπης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, «έγινε δεκτό από όλες τις πλευρές ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μέτρα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη χωρίς καθυστέρηση».

Ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι γυρίζει στην Αθήνα περισσότερο αισιόδοξος, συμπληρώνοντας ότι αποτυπώνεται στις αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου πως παράλληλα με την εξάλειψη των ελλειμμάτων και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, είναι αναγκαίο να ληφθούν και μέτρα που θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα και θα στηρίξουν τη ρευστότητα και τη χρηματοδότηση της οικονομίας.

«Οι αποφάσεις αυτές», πρόσθεσε, «ανοίγουν ένα παράθυρο ευκαιρίας για έξοδο από την οικονομική κρίση. Έχει έρθει η ώρα για έναν ενάρετο κύκλο δημοσιονομικής εξυγίανσης και ανάπτυξης».

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε», θέτοντας σειρά προτεραιοτήτων.

Σημείωσε ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους πόρους του ΕΣΠΑ», μεταφέροντας κονδύλια σε προγράμματα που έχουν ζήτηση, βοηθούν τις επιχειρήσεις και δίνουν δουλειά στους άνεργους.

Είπε ακόμη ότι πρέπει «να βοηθήσουμε τα έργα των αυτοκινητοδρόμων που έχουν σταματήσει, να εξασφαλίσουμε χρήματα από το εξωτερικό για στήριξη των επενδύσεων, να στηρίξουμε την ανακεφαλαιοποίηση και την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, να υιοθετήσουμε καλύτερη πολιτική στον τομέα των εξαγωγών».

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης των ΑΠΕ και εξεύρεσης πιθανών υποθαλασσίων πηγών ενέργειας και στη δημιουργία ενός απλού και κοινωνικά δίκαιου φορολογικού συστήματος με περιορισμό της παραοικονομίας.

«Με την αλληλεγγύη και στήριξη των εταίρων η Ελλάδα καταβάλλει μια τεράστια προσπάθεια, θέλει να αφήσει πίσω της όλα αυτά που την έφεραν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι οι προσπάθειες που γίνονται αποδίδουν.

«Η Ευρώπη μάς δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, ας μην την διαψεύσουμε, η Ελλάδα μπορεί και θα το αποδείξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:29 - 03 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.