ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαμπινιώτης: «Είμαι υπηρέτης και όχι υπουργός»

14:01 - 08 Μαρ 2012 | Πολιτική
«Είμαι υπέρ και στηρίζω απόλυτα το έργο Διαμαντοπούλου» δήλωσε ο νέος υπουργός Παιδείας
Βελτιώσεις και παρεμβάσεις θα γίνουν στο νέο νόμο για τα πανεπιστήμια, όπως είπε στις πρώτες δηλώσεις του ο νέος υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, ξεκαθαρίζοντας ότι στηρίζει το έργο της απερχόμενης υπουργού, Άννας Διαμαντοπούλου.

Από τις πρώτες κινήσεις του νέου υπουργού θα είναι ο νόμος για τα πανεπιστήμια, ο οποίος έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα στα ιδρύματα.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Μπαμπινιώτης, ο οποίος διετέλεσε και ο ίδιος πρύτανης, θα συναντηθεί άμεσα με τους πρυτάνεις. Μάλιστα στην προσφώνησή του ως «υπουργού» από την κυρία Διαμαντοπούλου, είπε χαρακτηριστικά ότι η λέξη τον ξενίζει και γι' αυτό «κατέφυγε» στη γλωσσολογική ερμηνεία της που, με την αρχαιολογική σημασία της, σήμαινε «υπηρέτης».

Στις προτεραιότητες του νέου υπουργού είναι η ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς και τα προγράμματα σπουδών στα σχολεία.

Η κυρία Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της στο υπουργείο, διαπιστώνοντας και η ίδια λάθη, καθυστερήσεις και αδικίες.

Πρόσθεσε ωστόσο με νόημα ότι λάθη δεν κάνει όποιος δεν εργάζεται. Στον εκτενή απολογισμό του υπουργείου Παιδείας, η απερχόμενη υπουργός επισήμανε ότι υλοποιήθηκαν οι προγραμματικές δηλώσεις του 2009 και κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση χρειάζεται αλλαγές και βελτιώσεις.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.