ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαδήμος: Επικίνδυνο το μικρό ποσοστό συμμετοχής στο PSI

20:55 - 08 Μαρ 2012 | Πολιτική
Παπαδήμος: Επικίνδυνο το μικρό ποσοστό συμμετοχής στο PSI
Το PSI είναι το τρίτο μεγάλο βήμα για την έγκριση και υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.
Ιδιαίτερα σημαντική μέρα χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ενημερώνοντας για την πρόοδο των διαδικασιών για το PSI, το οποίο, όπως είπε, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα.

Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο του νέου οικονομικού προγράμματος της χώρας, καθώς και του δεύτερου πακέτου χρηματοδοτικής στήριξης.

Επίσης, ανέφερε ότι η μέγιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι αναγκαία προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του νέου προγράμματος και του δεύτερου χρηματοδοτικού πακέτου στήριξης. Και πρόσθεσε ότι ένα σχετικά περιορισμένο ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών θα έχει επιπτώσεις στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδος και, παράλληλα, ενέχει κινδύνους για τους ιδιώτες πιστωτές και, γενικότερα, για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης.

Η Ελλάδα, τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός, με τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της, έχει διαμορφώσει ένα πρόσφορο πλαίσιο με σημαντικά κίνητρα για την ανταλλαγή ομολόγων. Γι' αυτόν το λόγο προσβλέπω στη μέγιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, η οποία θα συμβάλει καθοριστικά, στην προσπάθεια προσαρμογής και ανόρθωσης της οικονομίας μας.

Χαρακτήρισε το PSI ως το τρίτο μεγάλο βήμα για την έγκριση και υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.