ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Να χτυπήσουμε το κομματικό σύστημα» ο στόχος του Καστανίδη

13:34 - 09 Μαρ 2012 | Πολιτική
«Μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρχουν ανακοινώσεις για το νέο κόμμα» δήλωσε το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση του νέου πολιτικού σχήματος όπως προανήγγειλε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στον Realfm.

Ο κ. Καστανίδης επισήμανε πως θα προχωρήσει στις ανάλογες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες, ενώ το νέο σχήμα δεν θα είναι προσωποκεντρικό αλλά «θα είναι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, θα είναι άνθρωποι που κινούνται στον δημοκρατικό χώρο, θα είναι σύντροφοι μας από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο βουλευτές που διεγράφησαν, αλλά και πολλά στελέχη. Άνθρωποι της κοινωνίας, με πολλές περγαμηνές και καταξιωμένοι», όπως είπε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο Χάρης Καστανίδης είπε εμφαντικά ότι «θα επιχειρήσουμε να σπάσουμε τη λογική των αρχηγικών κομμάτων» υπογραμμίζοντας «εμείς θέλουμε να χτυπήσουμε και το πολιτειακό και το κομματικό σύστημα σε ό,τι αφορά τη σκληρή μονοκεντρική συγκέντρωση εξουσίας και να δώσουμε ένα συλλογικό σχήμα με σαφώς κατανεμημένους ρόλους όπου η συλλογικότητα και η εσωτερική δημοκρατική οργάνωση απαντά στα αιτήματα των καιρών».

Μιλώντας για το δεύτερο μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος δεν υπέγραψε, τόνισε ότι «έχει πολλές κακές πλευρές που αν εφαρμοστούν με απόλυτη ακρίβεια θα οδηγήσει σε αδιέξοδο και κοινωνική έκρηξη».

Επίσης, αναφερόμενος στο PSI, υπογράμμισε ότι το κούρεμα χρέους ήταν αναγκαίο από την πρώτη στιγμή αλλά οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν με καθυστέρηση. Επιπλέον, είπε ότι «χωρίς καμία αμφιβολία σήμερα βρίσκεται στο τέλος της η θετική απόφαση που ελήφθη στις 26-27 Οκτωβρίου».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.