ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στηρίζουν και επίσημα Βενιζέλο Χρυσοχοΐδης - Διαμαντοπούλου - Τι είπαν στις ομιλίες τους Βενιζέλος, Παπουτσής και Παπανδρέου

21:42 - 10 Μαρ 2012 | Πολιτική
Στηρίζουν και επίσημα Βενιζέλο Χρυσοχοΐδης - Διαμαντοπούλου - Τι είπαν στις ομιλίες τους Βενιζέλος, Παπουτσής και Παπανδρέου
Λιγοστεύουν οι πιθανότητες του Χρήστου Παπουτσή, με το κλίμα που διαμορφώνεται στο ΣΕΦ να «δείχνει» τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως επόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Τι είπαν αναλυτικά οι υποψήφιοι αλλά και ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ. Αυτή θα γίνει με κάλπη την επόμενη Κυριακή, ακόμα και αν υπάρξει τελικά μία μόνο υποψηφιότητα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προσερχόμενος στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι θα στηρίξει τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, για πρόεδρο του Κινήματος, αποσύροντας ουσιαστικά τη δική του υποψηφιότητα, την οποία είχε πρώτος κάνει γνωστή. Αργότερα, το Σάββατο και η Άννα Διαμαντοπούλου, μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας ανακοίνωσε ότι στηρίζει και αυτή τον υπουργό Οικονομικών για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.


Στο χώρο της Συνδιάσκεψης δημιουργήθηκε ζήτημα για το τρόπο με τον οποίο θα τεθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αύριο. Ο κ. Στέφανος Τζουμάκας, αλλά και στελέχη από το περιβάλλον του Χρήστου Παπουτσή υποστήριξαν ότι δεν πρέπει οι υποψηφιότητες να κριθούν από τον αν θα συγκεντρώσουν οι ενδιαφερόμενοι τις 94 υπογραφές από το Εθνικό Συμβούλιο, αλλά να καταθέσει υποψηφιότητα όποιος το επιθυμεί μέσω προγραμματικών θέσεων.

Το παραπάνω προκάλεσε την αντίδραση πολλών μελών του κόμματος, καθώς έλεγαν ότι δεν είναι δυνατό οι διαδικασίες να παρεκλίνουν από το καταστατικό. Το αν θα ισχύσει ένα τέτοιο σενάριο,θα φανεί από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου,η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο. Ωστόσο, μέλη του Ποιλτικού Συμβουλίου, τόνισαν ότι είναι πολύ δύσκολο να μην τηρηθεί το κατασταστικό του  κόμματος (και να κατατεθούν υποψήφιότητες χωρίς τις 94 υπογραφές), κάτι που δε θέλουν και τα  τα περισσότερα μεγαλοστελέχη

Παπανδρέου: «Μετάνιωσα που δε ζήτησα το δημοψήφισμα νωρίτερα»

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης ο Γιώργος Παπανδρέου λέγοντας χαρακτηριστικά «θα ήθελα να είμαι μεγαλόψυχος και να ευχαριστήσω και τη Νέα Δημοκρατία για μία συνολική πατριωτική στάση αλλά δυσκολεύομαι», σημειώνοντας ότι η συνεργασία που οδήγησε στην κυβέρνηση Παπαδήμου «έγινε κάτω από την απειλή ενός δημοψηφίσματος» και συμπλήρωσε «με την υπογραφή που έβαλε η Νέα Δημοκρατία δέχθηκε το σωστό των όσων κάναμε και αναίρεσε τα όσα επισήμως έλεγε.

Δέχθηκε επί της ουσίας ότι είχαμε δίκιο και ότι από το 2010 κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε».

«Όποιος εκλεγεί θα έχει εμένα κοντά του να βοηθά» και φανερά συγκινημένος τόνισε: «Ήρθε η ώρα να δώσω τις μάχες μου από άλλα μετερίζια». Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε μετανιωμένος που δε ζήτησε, όπως είπε, νωρίτερα να γίνει δημοψήφισμα για να εκφραστεί ο λαός.

«Μετανοιώνω που δεν ζήτησα αυτό το δημοψήφισμα νωρίτερα, ο λαός έπρεπε να εκφραστεί, όχι μόνο γιατί πρόκειται για τη σημαντικότερη απόφαση των τελευταίων ετών, αλλά επειδή θα προχωρήσει με τη στήριξή του. Με είπανε τρελό. Αυτοί που με κατηγορούσαν ως υποχείριο ξένων, ρωτούσαν αν ρώτησα Μέρκελ και Σαρκοζί.

Εγώ ήθελα να ρωτήσω τον ελληνικό λαό. Πολλοί είπαν ότι αυτή η απόφαση μου στέρησε την πρωθυπουργία. Χαλάλι. Πιστεύω στην δημοκρατία, όχι στις καρέκλες.»



Βενιζέλος: Μόνο στοχός η πρωτιά στις εκλογές

«Οφείλουμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον κάθε συμπολίτη μας και να του πούμε με μεγάλη ειλικρίνεια ένα μεγάλο συγγνώμη για διαχρονικά, πολιτικά και ιστορικά, λάθη και παραλείψεις που βεβαίως βαραίνουν και την παράταξή μας» τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετατραπεί σε ένα κίνημα της κοινωνίας των πολιτών σε ένα κόμμα γνήσια πατριωτικό και λαϊκό «Ένα ΠΑΣΟΚ συντηρητικό, καθηλωμένο στο παρελθόν είναι ένα ΠΑΣΟΚ που προδίδει τον εαυτό του και τον ιδρυτή του». Αναφερόμενος στις επόμενες εκλογές ο Ευ. Βενιζέλος τις χαρακτήρισε στρατηγικού χαρακτήρα που κρίνουν το μέλλον της δεκαετίας και την ταυτότητα του έθνους.

Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετατραπεί σε ένα κίνημα της κοινωνίας των πολιτών σε ένα κόμμα γνήσια πατριωτικό και λαϊκό «Ένα ΠΑΣΟΚ συντηρητικό, καθηλωμένο στο παρελθόν είναι ένα ΠΑΣΟΚ που προδίδει τον εαυτό του και τον ιδρυτή του». Αναφερόμενος στις επόμενες εκλογές ο Ευ. Βενιζέλος τις χαρακτήρισε στρατηγικού χαρακτήρα που κρίνουν το μέλλον της δεκαετίας και την ταυτότητα του έθνους.

Παπουτσής: Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα της κεντροαριστεράς

«Δεν αποδέχομαι προδιαγραμμένες πορείες και εξελίξεις» τόνισε ο Χρήστος Παπουτσής από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, και σημείωσε ότι η δημοκρατική παράταξη δεν ωφελήθηκε από τον κατακερματισμό.«Η μάχη πρέπει να δοθεί μέσα στο μέσα στο κόμμα. Ποτέ δεν ωφελήθηκε από τον κατακερματισμό η δημοκρατική παράταξη...

Δεν πιστεύω σε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι η ώρα της απόφασης και της ευθύνης, το αύριο του ΠΑΣΟΚ είναι ευθύνη και υπόθεση όλων μας... Στο ΠΑΣΟΚ αλλαγή σελίδας σημαίνει αλλαγή πρακτικής και αντίληψης, μία νέα συλλογικότητα».

Ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να επανεξετάσει την επιστροφή των στελεχών που διεγράφησαν από το κόμμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από όλα τα στελέχη του». Ο Χρήστος Παπουτσής τόνισε ότι δεν αποδέχεται τη λογική της ηττοπάθειας και όσων μετατρέπουν το ΠΑΣΟΚ σε «δεκανίκι των κεντροδεξιών επιλογών».

Ο Χρήστος Παπουτσής χαρακτήρισε «κεφάλαιο για τη χώρα και την παράταξη, εγγύηση για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ» τον Γιώργο Παπανδρέου και τόνισε με έμφαση «Θεωρώ απαράδεκτο και έξω από τη λογική τη νοοτροπία και τις αρχές, την προσπάθεια πολιτικής ισοπέδωσης του Γ. Παπανδρέου από ανθρώπους που διετέλεσαν υπουργοί του και στενοί του συνεργάτες».

«Είμαστε εδώ για ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο δυνατό. Ανανεωμένο, υπεύθυνο, λαϊκό, πατριωτικό όπως αξίζει στην ιστορία μας» με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο Ευ. Βενιζέλος κάνοντας αναφορά στην χθεσινή ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI «Αυτό που έγινε χθες είναι η αλλαγή της εικόνας της χώρας. Όλος ο πλανήτης μιλά με θετικά λόγια για την Ελλάδα».

Πέταξε γιαούρτια στον Βενιζέλο


Επίθεση δέχθηκε πριν από λίγη ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κύριος Βενιζέλος παρακολουθούσε την ομιλία του Πάρι Κουκουλόπουλου όταν ένας ηλικιωμένος που βρισκόταν στην αίθουσα όπου διεξάγονται οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του επιτέθηκε εκτοξεύοντας εναντίον του γιαούρτι!

Αμέσως οι παριστάμενοι έσπευσαν να σύρουν εκτός αίθουσας τον ηλικιωμένο και ο κύριος Βενιζέλος αποχώρησε προσωρινά, λίγο πριν ανέβει στο βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης.
Τελευταία τροποποίηση στις 23:32 - 10 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.