ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόνος υποψήφιος ο Βενιζέλος

19:17 - 11 Μαρ 2012 | Πολιτική
Μόνος υποψήφιος ο Βενιζέλος
Εκτός μάχης ο Χρήστος Παπουτσής, ο οπόιος άφησε αιχμές για την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου να μην κάνει δεχτή την υποψηφιότητα του.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. Το προεδρείο της συνεδρίασης έθεσε σε ψηφοφορία τις υποψηφιότητες των Χ. Παπουτσή και Στ. Τζουμάκα, αλλά καμία δεν συγκέντρωσε 94 ψήφους, σύμφωνα με την ερμηνεία του άρθρου 41 του Καταστατικού, όπως την διατύπωσε η ΕΚΑΠ.

«Γύρω από την υποψηφιότητά μου συσπειρώνεται όλη η δημοκρατική προοδευτική παράταξη που την εξέφραζε, την εκφράζει το ΠΑΣΟΚ» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ευ. Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε όλα τα στελέχη να δώσουν το παρόν στις εσωκομματικές εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να δείξουμε ότι υπάρχουμε, ότι η παράταξη είναι ζωντανή, ότι εμείς μπορούμε να σηκώσουμε και θα σηκώσουμε το βάρος της ανανέωσης, της αναγέννησης και της προοπτικής του τόπου».Στόχος της παράταξης, όπως είπε ο κ.Βενιζέλος είναι «η νίκη στις βουλευτικές εκλογές, η πρωτιά».

Παπουτσής: Τα τεχνάσματα επικράτησαν της πολιτικής

"Πολύ μακριά από τις αναζητήσεις των χιλιάδων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, από τις αναζητήσεις της ελληνικής κοινωνίας, σήμερα δυστυχώς οι διαδικασίες επικράτησαν της πολιτικής, τα διαδικαστικά τεχνάσματα επικράτησαν της πολιτικής ουσίας", δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι "στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ αντί της μεγάλης επιλογής της πολυσυλλεκτικότητας, της ενότητας και μιας νέας προοδευτικής προοπτικής, επιλέξαμε το μικρό, το φοβικό ΠΑΣΟΚ".

"Λυπάμαι", κατέληξε.

Πετσάλνικος: Συσπείρωση για την καινούργια μέρα

Ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πατσάλνικος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την ανάδειξη του Ευ.Βενιζέλου ως μοναδικού υποψηφίου για την θέση του προέδρου στις εκλογές της επόμενης Κυριακής και είπε χαρακτηριστικά: «Ξεκινάει το ΠΑΣΟΚ με "συσπείρωση" γύρω από τη νέα ηγεσία".
Τελευταία τροποποίηση στις 19:30 - 11 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.