ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαμπινιώτης: «Αναγκαία η βελτίωση του νόμου για τα Πανεπιστήμια»

18:08 - 13 Μαρ 2012 | Πολιτική
Δεν είναι αλάθητος ο νόμος που υπάρχει αλλά πρέπει όλοι να τον τηρήσουμε, υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας
Πρέπει να σεβαστούμε το νόμο για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής, αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι είναι αλάθητος, υποστήριξε σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ΔΟΕ , ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης.

Με αφορμή τις προγραμματισμένες, για αύριο, εκλογές των μελών των διοικητικών συμβουλίων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Πατρών (κι ενώ έχουν αναβληθεί για δεύτερη φορά στο Πάντειο και στο Ιωαννίνων) ο υπουργός δήλωσε κατά κάθε μορφής βίας. Όπως είπε, η παρεμπόδιση των διαδικασιών δεν τιμά κανέναν, συσσωρεύονται οι αρνητικές εντυπώσεις για τα δημόσια Πανεπιστήμια και γι αυτό χρειάζεται προσοχή στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων, υπογράμμισε.

Ο κ. Μπαμπινιώτης ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση της προσεχούς Παρασκευής με τους πρυτάνεις θα εξετάσουν την ουσία και τα πραγματικά προβλήματα και θα συζητήσει μαζί τους για να βρουν λύσεις. Υπάρχει όμως ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής, και πρέπει να τον σεβαστούμε, διεμήνυσε, αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι είναι αλάθητος.

Για το ζήτημα εξάλλου που έχει δημιουργηθεί με τις μαθητικές παρελάσεις, ο υπουργός σημείωσε ότι ως δάσκαλος και εκπαιδευτικός, θα αισθανόταν άσχημα αν δεν ήταν παρών στην απόδοση τιμών γι αυτούς που στέριωσαν αυτό τον τόπο, τον Μακρυγιάννη, τον Κολοκοτρώνη κ.α., εκφράζοντας παράλληλα την ανακούφισή για τη χθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Διάλογος με τους δασκάλους

Όσον αφορά στη συνάντησή του με τη ΔΟΕ και τα θέματα που απασχολούν τους δασκάλους, ο κ. Μπαμπινιώτης δήλωσε ότι επισκέφθηκε τα γραφεία της Ομοσπονδίας των Δασκάλων, καθώς ο ίδιος αισθάνεται δάσκαλος και είναι φυσικό να ξεκινήσει από τους δασκάλους τις συζητήσεις του με τους εκπαιδευτικούς, και προανήγγειλε την έναρξη διαλόγου με τους εκπροσώπους τους.

Παρά το περιορισμένο χρονικό διάστημα, ο υπουργός Παιδείας δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν, μέσα από τη συζήτηση και το διάλογο, καίρια θέματα, όπως είναι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε -όπως είπε- να μην είναι τιμωρητικού χαρακτήρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Κομνηνός Μαντάς, σημείωσε στις δηλώσεις του πως είναι ευκαιρία να υλοποιήσει ο κ. Μπαμπινιώτης όλα όσα είχε εισηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας κατά το παρελθόν και παράλληλα αναφέρθηκε στη δέσμευση του υπουργού ότι τα βιβλία των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι στα σχολεία από τις αρχές Αυγούστου.

«Η Παιδεία είναι υπό διωγμόν», τόνισε, και οι εκπαιδευτικοί έχουν αναξιοπρεπή διαβίωση, ενώ για το θέμα της αξιολόγησης, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να κατηγοριοποιούνται οι εκπαιδευτικοί ούτε να αξιολογούνται, με βάση τις επιδόσεις των μαθητών τους. Είμαστε -κατέληξε - αντίθετοι σε μια λογική αξιολόγησης- τιμωρίας των εκπαιδευτικών.

Τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Παιδείας θα έχει συνάντηση και με τους καθηγητές της ΟΛΜΕ
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.