ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κοινωνική Συμφωνία» το κόμμα των Κατσέλη - Καστανίδη

13:38 - 14 Μαρ 2012 | Πολιτική
«Κοινωνική Συμφωνία» το κόμμα των Κατσέλη - Καστανίδη
Πρόδρος η Λούκα Κατσέλη
Και το όνομα αυτού: «Κοινωνίκη Συμφωνία». Έτσι θα ονομάζεται  ο πολιτικός φορέας, την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης.

Η κ. Κατσέλη και ο κ. Καστανίδης παρουσίασαν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου την Αίγλη του Ζαππείου, την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος.

«Το κόμμα δεν θα είναι αρχηγοκεντρικό, ούτε πρωθυπουργοκεντρικό, όπως θα φανεί και από την ιδρυτική διακήρυξη, κι εγώ θα έχω έναν ελάχιστο ρόλο σε αυτό» είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο Χάρης Καστανίδης.

Την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα αναλαμβάνει η Λούκα Κατσέλη, ενώ πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Χάρης Καστανίδης

Παρόντες στην εκδήλωση είναι μεταξύ άλλων οι διαγραμμένοι από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Κυριακή Τεκτονίδου, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Κασσάρας και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

Όπως αναφέρεται στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, η ίδρυση της «Κοινωνικής Συμφωνίας» προέκυψε ως αναγκαιότητα απάντησης στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να εκφραστεί από νέου τύπου ανοιχτά και δημοκρατικά σχήματα και ως αποτέλεσμα των ριζικών μεταβολών που συντελούνται στην κοινωνική και οικονομική συγκρότηση της χώρας, καθώς και στη λειτουργία των θεσμών και του πολιτικού συστήματος.

Στόχος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», όπως σημειώνεται, είναι να ανταποκριθεί στο παλλαϊκό αίτημα για τη διατύπωση και υλοποίησης μιας ρεαλιστικής και συγχρόνως ριζοσπαστικής πολιτικής εξόδου από την πολύμορφη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι οι ιδεολογικές αρχές του κόμματος εντάσσονται στην ευρωπαϊκή πολιτική παράδοση του δημοκρατικού σοσιαλισμού, με τις ιδεολογικές ρίζες της να βρίσκονται στην παράδοση του πολιτικού φιλελευθερισμού και στις κοινωνικές θεωρίες του σοσιαλισμού.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, επιτακτικός στόχο της πολιτικής της «Κοινωνικής Συμφωνίας», αποτελεί η έξοδος της χώρας μας από την κρίση, με την εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης το οποίο ανατρέπει τη συλλογιστική της μονόπλευρης λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης και προωθεί την πολιτική των εθνικών ισοδυνάμων που αντιρροπούν τον αρνητικό προσανατολισμό του Νέου Μνημονίου.

Το Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης θα συνοδεύεται από πολιτικές που προωθούν την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος και του κράτους, τη βιώσιμη ανάπτυξη με απασχόληση και κοινωνική δικαιοσύνη, μια εθνική στρατηγική σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον και συμμαχίες για μία προοδευτική Ευρώπη.

Στο νέο πολιτικό φορέα καλούνται να συμμετάσχουν «αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως τη διαρκή μάχη για τη βελτίωση της ανθρώπινης μοίρας και όχι αυτοί που την αντιλαμβάνονται ως τεχνική της εξουσίας, δόλιων προσωπικών συμβιβασμών και απονομής προνομίων».

«Θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική και την Ελλάδα, να δώσουμε πνοή στην κοινή επιθυμία για κάτι καλύτερο», καταλήγει η ανακοίνωση.
Τελευταία τροποποίηση στις 02:37 - 15 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.