ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονες διεργασίες και προβληματισμός στη «γαλάζια πολυκατοικία»

10:43 - 26 Μαρ 2012 | Πολιτική
Έτοιμοι να βγάλουν τα «μαχαίρια» είναι οι ένοικοι της γνωστής «μπλε πολυκατοικίας», με τις επερχόμενες εκλογές να δυναμιτίζουν το κλίμα στο χώρο τυης κεντροδεξίας και της δεξίας.

 

 

Ειδικότερα, η ΝΔ δίνει μάχη για την συσπείρωση του κόμματος, με στόχο -όπως λέει- την αυτοδυναμία. Σύμφωνα με Το Βήμα, συνεργάτες του Αντ.Σαμαρά σημειώνουν: «Η μάχη θα είναι αμείλικτη προς κάθε κατεύθυνση» και τονίζουν πως δεν πρέπει να χαθεί καμία ψήφος.

 

Ισχυρή πίεση προς τη ΝΔ ασκούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Π. Καμμένου με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει πόλεμος. Τον χορό των επιθέσεων άνοιξε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος κατηγόρησε ανοιχτά τον Π.Καμμένο για πρωταγωνιστικό ρόλο στο Χρηματιστήριο το 1999 - 2000, καθώς και ότι αποκόμισε μεγάλα κέρδη.

 

Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κάνουν λόγο για «πόλεμο λάσπης» από την ΝΔ. Ο ίδιος ο κ. Καμμένος απάντησε: «Όσο η συγκυβέρνηση αποκαλύπτεται, με ελεύθερους σκοπευτές και δημόσιους υβριστές, τόσο πλησιάζει η τιμωρία τους και η λευτεριά μας».

 

Εν τω μεταξύ, ο Π.Καμμένος ετοιμάζεται να ανακοινώσει συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ενώ στο παρασκήνιο είναι σε εξέλιξη ζυμώσεις με διάφορα πρόσωπα, όπως με τον Γ.Δημαρά και το κόμμα του Αρμα Πολιτών, καθώς και τις δυνάμεις που υποστήριζαν τον Μίκη Θεοδωράκη, δεδομένου ότι ο ίδιος δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

 

Την ίδια ώρα, το άγχος των δημοσκοπήσεων κυριεύει τον κ. Γ. Καρατζαφέρη. Ο ΛΑΟΣ καταγράφει καθοδικά ποσοστά, ενώ ανεβαίνει εις βάρος του η Χρυσή Αυγή. Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες, ο ΛΑΟΣ προβάλλει ακόμη πιο συντηρητικές θέσεις, ενώ προσπαθεί να κάνει μεταγραφές στελεχών, μεταξύ αυτών, ο πρώην βουλευτής Π.Μαντούβαλος. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

 

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται παρασκηνιακές συζητήσεις για κοινό μέτωπο των φιλελεύθερων - μεταρρυθμιστικών - φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στις εκλογές. Σε αυτόν τον χώρο εντάσσονται η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντ.Μπακογιάννη, η Δράση του Στ.Μάνου, η Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου.

 

Προς το παρόν και οι τρεις σχηματισμοί δηλώνουν ότι θα κατέβουν αυτόνομα στις εκλογές, ωστόσο τίποτα δεν είναι οριστικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.