ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: «Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών»

14:22 - 28 Μαρ 2012 | Πολιτική
«Να μην μένουν στον κομματικό πατριωτισμό και να δουν σε τι κατάσταση είναι ο κόσμος» Ευάγγελου Βενιζέλου από το βήμα της Βουλής.

«Πρέπει να δούμε πώς δεν θα χαραμίσουμε το τεράστιο κεφάλαιο που έχουν δημιουργήσει οι θυσίες του ελληνικού λαού στο βωμό μίας μυωπικής μικροπολιτικής προσέγγισης που τείνει να κυριαρχήσει και να γίνει απειλή στο δρόμο προς τις εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

«Πρέπει όλοι να μιλήσουν με ευθύτητα, να πουν στον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει και πώς μπορούμε να οδηγηθούμε σε μία αυτόνομη Ελλάδα, αυτό είναι ο σύγχρονος πατριωτισμός», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στην ΝΔ και έμμεσα μόνο «φωτογράφισε» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «αν κάποιοι είναι περιχαρακωμένοι στα στενά όρια του κομματικού πατριωτισμού και αρέσκονται να κοιτούν τους δικούς τους ανεμόμυλους, εμείς τους κοιτάμε με συμπάθεια και τους κάνουμε έκκληση να συνέλθουν και να αντιληφθούν ποια είναι η κατάσταση του κόσμου».

 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το τρίπτυχο που ζητά ο Έλληνας πολίτης είναι «ασφάλεια, σταθερότητα και ανάπτυξη». «Ασφάλεια απέναντι στο έγκλημα, οικονομική ασφάλεια και κοινωνική ασφάλεια, σταθερότητα να μπορείς να ξαναποκτήσεις ελπίδα και ανάπτυξη», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

 

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ως την μόνη «υπεύθυνη ρεαλιστική στρατηγική», ενώ τόνισε ότι η ψήφος του Έλληνα πολίτη στις εθνικές εκλογές δεν είναι άσχετη με τις εξελίξεις στην ΕΕ όπου, όπως είπε, «πρέπει να αλλάξουν οι συντηρητικοί πολιτικοί συσχετισμοί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.