ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον κουρέα χωρίς αποζημιώσεις οι ιδιώτες ομολογιούχοι

13:38 - 30 Μαρ 2012 | Πολιτική
Στον κουρέα χωρίς αποζημιώσεις οι ιδιώτες ομολογιούχοι
Όλοι οι κάτοχοι ομολόγων θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο, ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος.

Σχετικά με την τύχη των μικροαποταμιευτών ομολογιούχων, διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με τις γενικές αρχές που διέπουν τη συμφωνία ανταλλαγής, όλοι οι κάτοχοι των ομολόγων πρέπει να αντιμετωπιστούν με ενιαίο τρόπο -απαντώντας έτσι σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι οι καταγγελίες ΝΠΔΔ και ασφαλιστικών φορέων στηρίζονται σε εσφαλμένες παραδοχές και πληροφορίες.

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδήμος επεσήμανε πως δεν είναι νομικά εφικτό να αποκατασταθούν οι ζημιές των Ταμείων από το κράτος, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η Πολιτεία, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής, τα έχει στηρίξει και θα τα στηρίζει, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

 

Επιδίωξη της κυβέρνησης, ανέφερε ο Πρωθυπουργός στην απάντησή του, είναι ότι με την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος η ελληνική οικονομία σταδιακά θα σταθεροποιηθεί και στα επόμενα χρόνια θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.

 

Αναγνωρίζοντας ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς το μέλλον, σημείωσε πως όλες οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα συνεχιστεί η ύφεση και το επόμενο έτος, και το ποσοστό της ανεργίας πιθανόν να αυξηθεί, ωστόσο όπως είπε, αναμένεται επίσης ότι με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης θα διαμορφωθούν συνθήκες σταθερότητας και ανάπτυξης.

 

Αυτό που έχει σημασία, υπογράμμισε, είναι να εφαρμοστούν οι πολιτικές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εγκαίρως και αποτελεσματικά. Η διαδικασία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας συνεπάγεται βραχυπρόθεσμα μείωση των εισοδημάτων και αύξηση της ανεργίας, ενώ η ύφεση και η μείωση της απασχόλησης είναι μεγαλύτερη από ό,τι είχε προβλεφθεί, αλλά αυτό, υποστήριξε, δεν είναι μόνο συνέπεια του προγράμματος, αλλά και άλλων παραγόντων. Ο συνέπειες εκτίμησε είναι προσωρινές, η φετινή χρονιά δεν θα είναι εύκολη και η αρχή της επόμενης εξίσου δύσκολη, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με ενότητα και αλληλεγγύη, ώστε οι θυσίες να μην πάνε χαμένες, κατέληξε ο κ. Παπαδήμος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.