ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουβέλης: «Τον Ιούνιο θα έρθουν νέα μέτρα ύψους 15 δισ. ευρώ»

16:09 - 02 Απρ 2012 | Πολιτική
«Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ» δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ τόνισε ότι το κόμμα του θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση.

Οι πολιτικές των μνημονίων έχουν τεμαχίσει την ελληνική κοινωνία, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης κατά την επίσκεψη του στον νομό Λασιθίου. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει καμία θέση στη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ενώ εκτίμησε ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών την 6η Μαΐου.

Ο Φώτης Κουβέλης πραγματοποιεί επίσκεψη στον νομό Λασιθίου, όπου έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων και πολίτες του νομού.

Επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει την οποιαδήποτε συμμετοχή σε πιθανή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πολλές δυνάμεις που προωθούν τη συνεργασία.

«Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ασκούσαν και ασκούν την ίδια πολιτική στην κυβέρνηση Παπαδήμου, που έχει τεμαχίσει την ελληνική κοινωνία και η ΔΗΜΑΡ δεν θα δώσει άλλοθι σε μια τέτοια κυβέρνηση» ξεκαθάρισε.

Προέβλεψε ότι θα φτάσουν τα 15 δισ. ευρώ τα οικονομικά μέτρα που θα ληφθούν τον Ιούνιο και εκτίμησε ότι θα επιφέρουν περαιτέρω ένταση και λιτότητα, αλλά και βάθεμα της ύφεσης.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα για τη Δημοκρατική Αριστερά στις επερχόμενες εκλογές ο κ. Κουβέλης είπε ότι «πρέπει να είναι η πατρίδα ζωντανή με την κοινωνία όρθια».

Δεν αρκεί, ανέφερε σε δηλώσεις του , το γεγονός ότι οι δυνάμεις της αριστεράς και κάποιες άλλες δυνάμεις έχουν καταψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, τους εφαρμοστικούς Νόμους και το δεύτερο μνημόνιο και τους σχετικούς Νόμους.

Σχετικά με τη δανεική σύμβαση και τις υποχρεώσεις, τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια αναδιαπραγμάτευσης και αναθεώρησης, λέγοντας παράλληλα πως η απόρριψή της θα είχε τραγικές συνέπειες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.