ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Κολοκυθιά" με την ημερομηνία των εκλογών

14:11 - 06 Απρ 2012 | Πολιτική
"Κολοκυθιά" με την ημερομηνία των εκλογών
Σπρώχνουν προς τα πίσω τις εκλογές οι δηλώσεις Γιαννίτση στη Βουλή. Τη φημολογία είχε τροφοτήσει η δήλωση Παπαδήμου πως το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης θα ολοκληρωθεί "ως τις 20 Απριλίου."

Επανέρχεται το σενάριο της 13ης Μαΐου ως πιθανή ημερομηνία βάσει όσων ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τ.Γιαννίτσης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Συγκεριμένα, ο υπουργός είπε «6 Μαΐου πιθανότατα θα προκηρυχθούν εκλογές και αν δεν είναι 6, θα είναι λίγο αργότερα. Και αν είναι λίγο αργότερα, εν πάσει περιπτώσει Σάββατο κοντογιορτή»!

 

Οι δηλώσεις Γιαννίτση έρχονται σε συνέχεια της σχετικής φημολογίας που ανατροφοδότησε η δήλωση του πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμου από την Κύπρο πως η ολοκλήρωση του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος θα έχει γίνει έως τις 20 Απριλίου.

Εφόσον πάει πίσω το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που αποτελεί το κυριότερο ζήτημα για την ανάκαμψη της αγοράς και της οικονομίας,εύλογο είναι πως παίζει δυνατά το σενάριο μίας μικρής μετάθεσης των εκλογών.

 

Κι αυτό γιατί αν η οριστικοποίηση του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης δε θα ολοκληρωθεί ως την Μ.Τρίτη ή την Μ.Τετάρτη, οπότε και αναμενόταν σχετική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο νέας παράτασης της ημερομηνίας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των τραπεζών για τη χρήση του 2011, η προθεσμία των οποίων είχε ορισθεί για τις 20 Απριλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:29 - 06 Απρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.