ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όσοι αποδέχονται την πολιτική μας είναι καλοδεχούμενοι» τόνισε ο Βενιζέλος για τους διαγραφέντες

16:35 - 06 Απρ 2012 | Πολιτική
Επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος.

Οι εκλογές που έρχονται είναι οι κρισιμότερες εκλογές από το 1974, γιατί από αυτές εξαρτάται η πορεία της χώρας για τις επόμενες δύο γενιές, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

«Ο λαός αποφασίσει και αυτός θα μας πει σοφά και ώριμα, τι θέλει» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι το περιβάλλον είναι δύσκολο και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απευθυνθεί σε ένα δύσπιστο πλέον εκλογικό σώμα.

Επανέλαβε ότι βρισκόμαστε ενώπιον του κινδύνου εκφασισμού της πολιτικής ζωής.  «Η Βουλή δεν πρέπει να γίνει χώρος υποδοχής νοσταλγών του φασισμού» τόνισε.

Ασκησε κριτική στα κόμματα και στα «συστήματα εξουσίας» που θεωρούν ότι πολιτικό σύστημα είναι μόνο τα κόμματα εξουσίας, αρνούμενοι να αναλάβουν το κομμάτι της ευθύνης που τους αναλογεί.

Επίθεση εξαπέλυσε και στη ΝΔ για την οποία είπε ότι για μεγάλο διάστημα μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ωστόσο, τη δύσκολη στιγμή των διαπραγματεύσεων, «κρύφτηκε πίσω από εμάς» και εγκατέλειψε τα περί επαναδιαπραγμάτευσης.

Έσπευσε όμως να προειδοποιήσει ότι τη θέση της ΝΔ έχουν πάρει άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί, οι οποίοι μιλούν τώρα «αόριστα» για το ίδιο ζήτημα.

 

 

«Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών»

 

Το ζητούμενο πλέον, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, είναι να προστατέψουμε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια, να κάνουμε με δίκαιο τρόπο τα επόμενα βήματα για την οριστική έξοδο από την κρίση.

Το κεντρικό διακύβευμα των εκλογών είναι -κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- αν η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία της στο ευρώ, έστω και αν οι συσχετισμοί είναι αρνητικοί, ή αν θα ακολουθήσουμε μια τυφλή πορεία προς κάπου αλλού χωρίς κανείς να λέει πού οδηγεί αυτή η πορεία.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ακόμα ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρωτιά. «Είναι ρεαλιστικός ο στόχος μας; Η απάντηση είναι ναι. Τώρα διαμορφώνονται οι συσχετισμοί και τώρα είναι η ώρα να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να μιλήσουμε την ώρα της αλήθειας.»

Σχετικά με την πρόταση για την αυτοδύναμη Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι αυτή η πρόταση έχει να κάνει με τη δημοσιονομική εξυγίανση, τη συμμετοχή της χώρας στις νέες θεσμικές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Σημαίνει ότι ο Έλληνας γίνεται υπερήφανος, ασφαλής και αξιοπρεπής» υπογράμμισε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο και ότι το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει δείγματα γραφής για το ότι ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει, σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία εμμένει σε μια μικροκομματική -όπως την χαρακτήρισε- αντίληψη: νέες εκλογές για αυτοδυναμία.

Μίλησε επίσης για ένα νέο συμβόλαιο που πρέπει να υπογράψει το ΠΑΣΟΚ με το λαό, το συμβόλαιο της αλήθειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

«Πανστρατία για τις εκλογές»

 

 

Τέλος, είπε ότι στη μάχη των εκλογών δεν περισσεύει κανείς: «Και επειδή βλέπω φίλους και συντρόφους να θέλουν να μείνουν εκτός ψηφοδελτίων, δεν τους κακίζω καθόλου, και θεωρώ ότι είναι μια φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης, που μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε ανανεωμένα ψηφοδέλτια σε ποσοστό πάνω από 60%».

«Πρέπει να στρατευθούν όσοι αποδέχονται την στρατηγική της παράταξης και ως νέος πρόεδρος οφείλω να κάνω μια κίνηση ενότητας απέναντι στην οποία απαιτείται υπεύθυνη ανταπόκριση γιατί δεν μπορεί να επαναλαμβάνουμε αυτές τις ευκαιρίες. Εντάσσονται στα ψηφοδέλτια του Κινήματος όλα τα μέλη της ΚΟ, ενώ αυτοί που μπορεί τώρα να μην ανήκουν τυπικά στην ΚΟ, καλούνται να επανενταχθούν εφόσον αποδέχονται το πολιτικό πλαίσιο που έθεσα».

 

 

Διαμαρτυρία από τους φωτορεπόρτερ

 

Έξω από το χώρο που συνεδρίαζε το Εθνικό Συμβούλιο, οι φωτορεπόρτερ «κατέθεσαν» συμβολικά τις φωτογραφικές τους μηχανές, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τον τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριου Λώλου.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:46 - 06 Απρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.