ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία και σήμερα για την προκήρυξη εκλογών - Οι εκκρεμότητες

01:25 - 10 Απρ 2012 | Πολιτική
Μία και σήμερα για την προκήρυξη εκλογών - Οι εκκρεμότητες
Όλα δείχνουν ότι τη Μ. Τετάρτη θα προκηρυχτούν και επίσημα οι εκλογές. Ο Λουκάς Παπαδήμος θα επισκεφθεί, λογικά, την ίδια μέρα τον Κάρολο Παπούλια για να του ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το θρίλερ της προκήρυξης των εκλογών λαμβάνει τέλος τη Μεγάλη Τετάρτη. Για εκείνη την ημέρα προγραμματίζεται η σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφασίσει την προσφυγή στις κάλπες. Για τότε προγραμματίζεται και η επίσκεψη του Λουκά Παπαδήμου στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει θεσμικά σχετικά με τον εκλογικό του σχεδιασμό τον Κάρολο Παπούλια. Αμέσως μετά από αυτή τη συνάντηση αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του ακριβούς χρόνου διεξαγωγής των εκλογών και βεβαίως η απαραίτητη θυροκόλληση του διατάγματος διάλυσης της Βουλής. 


Το έργο που έχει ακόμα να ολοκληρώσει η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.  Το μοναδικό ζήτημα που δεν έχει κλείσει ακόμα είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που πηγαίνει στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη.

Πρόθεση του κ. Παπαδήμου εξ αρχής ήταν να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες που απορρέουν από τις δεσμεύσεις της χώρας που προκύπτουν από τις διεθνείς συμφωνίες, ούτως ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

 

Ο πρωθυπουργός  σε πολλές περιπτώσεις έχει επιστήσει την προσοχή των μελών της κυβέρνησης να μη <<χαλαρώνουν>> στο κυβερνητικό έργο, παρά την κρισιμότητα της προεκλογικής περιόδου.

Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η υλοποίηση όσων προβλέπονται στο οικονομικό πρόγραμμα, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, αποτελούν καθοριστικής σημασίας για τη χώρα και εκφράζεται ο φόβος, εκτός και εντός Ελλάδας, ότι η προεκλογική περίοδος ενδέχεται να επιβραδύνει τη διαδικασία της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:49 - 10 Απρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.