ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέχρι τις κάλπες τι;

01:02 - 12 Απρ 2012 | Πολιτική
Η προκήρυξη των εκλογών έγινε και επίσημα χθες και ουσιαστικά η χώρα θα πάει με «αυτόματο πιλότο» μέχρι τις 6 Μαίου. Ωστόσο ο Λουκάς Παπαδήμος ξεκαθάρισε πως « η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει χωρίς κυβέρνηση».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ότι «Οι περισσότεροι από εσάς θα είστε υποψήφιοι στις εκλογές. Ως εκ τούτου θα έχετε να εκπληρώσετε δυο δύσκολους στόχους: Να ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας ως μέλη της κυβέρνησης και παράλληλα να μεριμνήσετε την εκλογική σας εκστρατεία ως υποψήφιοι βουλευτές.

 

Η ταυτόχρονη υλοποίηση των δύο στόχων είναι δύσκολη, το κατανοώ. Ο δεύτερος στόχος όμως δεν πρέπει να επιτευχθεί σε βάρος του πρώτου» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

 

Από το Μέγαρο Μαξίμου αργά χθες το βράδυ τονιζόταν πως «δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος. Οι υπουργοί γνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη

 

Τρίτη η Διακομματική 

Την Τρίτη του Πάσχα ο υπουργός των Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης θα προσκαλέσει για τους όρους διεξαγωγής των εκλογών την Διακομματική Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου είτε διαθέτουν είτε δεν διαθέτουν Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η ύπαρξη ή όχι Κοινοβουλευτικής Ομάδος θα αφορά τις ρυθμίσεις του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, όπως η συμμετοχή ή όχι στο debate, στον χρόνο κατανομής του τηλεοπτικού χρόνου κα. 

 

Το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες , το υπουργείο Εσωτερικών θα καταρτίσει εγκύκλιο για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες :

 

• Στις 20 Απριλίου, εννιά δηλαδή ημέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών, όπως προβλέπεται από το νόμο, θα υπάρξει κατάθεση των τίτλων και των εμβλημάτων των κομμάτων ή των συνασπισμών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές

• Την ίδια μέρα, 20 Απριλίου κατατίθενται τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών όλων των κομμάτων 

• Στις 21 Απριλίου ανακηρύσσονται οι υποψήφιοι βουλευτές 

• Στις 25 Απριλίου ανακηρύσσονται οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στις εκλογές

Αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών ισχύουν οι περιορισμοί για τις ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψηφίων με σταυρό βουλευτών.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:20 - 12 Απρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.