ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ζητά ο Κουβέλης

15:11 - 12 Απρ 2012 | Πολιτική
Απαράδεκτο χαρακτηρίζει το νόμο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Τη Μ. Παρασκευή η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ζητεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, και τονίζει ότι ο έλεγχος των πράξεων των πολιτικών προσώπων πρέπει να γίνεται από τη Δικαιοσύνη χωρίς την οποιαδήποτε ανάμειξη της Βουλής.

 

«Το κέλυφος της ατιμωρησίας των πολιτικών πρέπει να σπάσει», υπογραμμίζει ο κ. Κουβέλης.

 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προτείνει:

 

- Ανεύρεση όσων διαχειρίστηκαν παρανόμως και προς ίδιον όφελος δημόσιο χρήμα, χρηματική αποζημίωση του δημοσίου  επιστροφή χρημάτων και ποινικές διώξεις.

 

- Έλεγχο και φορολόγηση μεγάλων περιουσιών που αποκτήθηκαν από πολιτικά πρόσωπα τα τελευταία 20 έτη: Αναδρομικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων που απέκτησαν όσοι διετέλεσαν βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, γενικοί γραμματείς και σύμβουλοι υπουργείων, διοικητές, διευθύνοντες σύμβουλοι και διαχειριστές Οργανισμών δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, καθώς και οι σύζυγοι και οι συγγενείς αυτών α΄ βαθμού, από το έτος 1981 μέχρι σήμερα, και φορολόγηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων, εφόσον δεν δικαιολογείται η απόκτησή τους.

 

- Έλεγχο και φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων που απέκτησαν διαχειριστές δημοσίου χρήματος και μέλη επιτροπών ανάθεσης δημοσίων έργων ή προμηθειών τα τελευταία 20 έτη, εφόσον η προέλευσή τους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

 

- Αποζημίωση του Δημοσίου από πολιτικά και λοιπά πρόσωπα που απέκτησαν παράνομα και με αθέμιτες πράξεις (μίζες, λαδώματα, προμήθειες κλπ) περιουσιακά στοιχεία τα τελευταία 20 έτη και δήμευση αυτών.

 

- Ανεύρεση όσων έχουν φοροδιαφύγει και φορολόγησή τους για παρελθούσες χρήσεις ανεξαρτήτως αν αυτές θεωρούνται φορολογικά κλεισμένες.

 

 

Αύριο «κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια

 

Στις 10 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ με αντικείμενο την εκλογική προετοιμασία του κόμματος και το «κλείσιμο» των ψηφοδελτίων.

 

Κατά την έναρξη των εργασιών της Ε.Ε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης θα προβεί σε δηλώσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:23 - 12 Απρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.