ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντείνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για το debate

00:51 - 24 Απρ 2012 | Πολιτική
Εντείνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για το debate
Στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάνης Μιχελάκης απαντά χωρίς ξεκάθαρη δέσμευση.

Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Αντώνης Σαμαράς, προσπαθούν – τουλάχιστον, όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ – να αποφύγουν  τον άμεσο τηλεοπτικό διάλογο του κ. Σαμαρά με τον κ. Βενιζέλο. Μέχρι χθες το απόγευμα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Μιχελάκης δεν είχε απαντήσει στην σχετική επιστολή που του είχε στείλει η ομόλογός του από το ΠΑΣΟΚ κυρία Φώφη Γεννηματά.

 

Σημειώνεται ότι στην επιστολή της αυτή, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει δύο αναμετρήσεις (debate) των  δύο αρχηγών και άλλες δύο με τη συμμετοχή των ηγετών όλων των κομμάτων.

 

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σε ανακοίνωση του, υποστηρίζει ότι «η 7η Μαΐου προκαλεί πανικό στον κύριο Βενιζέλο, ο οποίος προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, επιμένοντας στην επανάληψη των βαρετών μονολόγων του παρελθόντος, που έχουν αποδοκιμαστεί από κόμματα, δημοσιογράφους και πολίτες».

Ο Γ. Μιχελάκης σημειώνει επίσης ότι η ΝΔ προχωρά στην ουσία. «Ζητούμε την άμεση σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών στα ζητήματα που πράγματι τους απασχολούν».

 

Στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι η διστακτικότητα από την άλλη πλευρά να ανταποκριθεί στο αίτημα (που αποτελεί και έθιμο σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών) οφείλεται στην εκτίμηση ότι ο κ. Βενιζέλος διαθέτει μεγαλύτερη ευχέρεια στον προφορικό λόγο, έχει πολύ καλλίτερη ετοιμότητα και προπαντός υποστηρίζουν ότι σε μια απ’ ευθείας αναμέτρηση, ο κ. Σαμαράς θα κληθεί από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να δώσει εξηγήσεις  για το πώς και με ποιους πόρους θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες που έκανε την περασμένη Κυριακή στο Ζάππειο, όταν παρουσίασε το οικονομικό του πρόγραμμα, το οποίο περιέχει μέτρα και υποσχέσεις, που δεν έχουν ρεαλιστική βάση.

 

Πάντως, όπως εκτιμούν ανεξάρτητοι πολιτικοί παρατηρητές, η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί σε μικρό βαθμό από τα επικοινωνιακά χαρίσματα των ηγετών  ή  από την  - κενή περιεχομένου, συνήθως – συνθηματολογία.  Και με την έννοια αυτή δίνουν λιγότερη σημασία στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις ή στα προπαγανδιστικά τηλεοπτικά σποτ των κομμάτων.

 

Σε κάθε περίπτωση, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, αυξάνεται η ανησυχία ότι τα επιτελεία των κομμάτων μπορεί να εντείνουν την παροχολογία προς τις  κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί τα δύο τελευταία χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.