ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Επιμένει και ο Αβραμόπουλος στην αυτοδυναμία

16:24 - 25 Απρ 2012 | Πολιτική
Αφληνει ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.
Ισχυρή Νέα Δημοκρατία για «να μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες, τέτοιες που θα επιτρέψουν μέσα σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης τις συνέργειες μπροστά στο κοινό πρόβλημα, που καλείται να αντιμετωπίσει συνολικά η ελληνική κοινωνία και συνολικά η πολιτική τάξη της χώρας», ζητά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν έχει υποστείλει ποτέ τη σημαία της εθνικής συνεννόησης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε την πάγια θέση του πως η δημοκρατία είναι η πολιτική τέχνη της σύνθεσης. «Πριν από 2,5 χρόνια είχα βγει δημόσια με αναφορές, με εκδηλώσεις, με παροτρύνσεις και με μεγάλα άρθρα σε εφημερίδες, καλώντας για περισσότερη εθνική συνεννόηση», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας πως σε αυτή τη λογική δεν είναι μόνος του.
 
Επικαλέστηκε μάλιστα τις δημοσκοπήσεις, λέγοντας πως «όταν το 67% με 70% του ελληνικού λαού μάς λέει κάτι πάρα πολύ απλό: συνεννοηθείτε και συνεργαστείτε και δεν το ακούμε, τότε υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας με την ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως η ΝΔ επιδιώκει να βγει πανίσχυρη από αυτές τις εκλογές, ξεκαθαρίζοντας, όμως, πως δεν είναι αυτοσκοπός η απόλυτη δύναμη. «Ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και ο άξονας αναφοράς για μια πολιτική σταθερή και αποτελεσματική είναι ένα ισχυρό πρώτο κόμμα. Και αυτό επιδιώκουμε.
 
Γύρω από εμάς, σαν έλθει εκείνη η ώρα, γιατί είναι ανοιχτές οι πόρτες για εθνική συνεννόηση, θα κληθούν να συμπράξουν στη βάση ενός κοινού προγράμματος και άλλες πολιτικές δυνάμεις», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Αβραμόπουλος είπε, σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, πως είναι «ένα φαινόμενο που πρέπει να προβληματίσει πάρα πολύ τους Έλληνες» και πρόσθεσε: «Όλα αυτά τα χρόνια, με τα όποια ελαττώματά της, η δημοκρατία μας είναι ισχυρή με κατάκτηση συνολικά του ελληνικού λαού- έχει να κάνει με το επίπεδο του πολιτισμού μας.
 
 
Το να γυρνάμε σε μεθοδολογίες και συμπεριφορές που μας βγάζουν από το δημοκρατικό πλαίσιο είναι κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό, που πρέπει να προβληματίσει τους Έλληνες πολίτες και όλους μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.