ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον ανακριτή η Αρετή Τσοχατζοπούλου για τη μεζονέτα της Δεινοκράτους

09:03 - 26 Απρ 2012 | Πολιτική
Ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή θα βρεθεί σήμερα η η Αρετή Τσοχατζοπούλου, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου απολογιών που ξεκίνησε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, για την υπόθεση με το "ξέπλυμα" των μιζών από τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις ανταλλαγές ακινήτων.

Η κόρη του πρώην υπουργού, που θα απολογηθεί σήμερα φέρεται να εμπλέκεται, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, στην υπόθεση το 2006 με την αγορά μεζονέτας 3ου και 4ου ορόφου επί της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι από την κατασκευαστική εταιρεία Arcon, ιδιοκτησίας του Αστέριου Οικονομίδη. Ο κ. Οικονομίδης φέρεται να είχε αγοράσει την κατοικία από την εταιρεία Bluebell διαχειριστής της οποίας φαίνεται να είναι ο εξάδερφος του Άκη Τσοχατόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

 

Στο πολυσέλιδο πόρισμα των εισαγγελέων γίνεται ειδική αναφορά στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, για την οποία επισημαίνεται ότι «η συμμετοχή της στην ανωτέρω οργάνωση δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί και η οποία όμως επωφελήθηκε από τη δραστηριότητά της, ενώ λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποδομή της οργάνωσης στην αλλοδαπή».

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει και ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης ο οποίος εμπλέκεται στην ανακαίνιση του νεοκλασικού επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου και φέρεται να υπογράφει τα σχετικά παραστατικά για τις εργασίες με άλλο επίθετο, ενώ σε κάποια από τις συναλλαγές φέρεται ως εκπρόσωπος της off shore Nobilis.

 

Το κατώφλι του εισαγγελέα, αναμένεται να περάσει σήμερα και η δικηγόρος Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, που φέρεται ως εκπρόσωπος της ίδιας εταιρείας, δηλαδή της Nobilis η οποία είχε ως έδρα το γραφείο της δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας.

 

Αύριο, τέλος θα απολογηθεί η Βίκυ Σταμάτη για την οποία η εισαγγελική έρευνα εντόπισε, από την άρση τραπεζικού απορρήτου, ότι από το 1997 δεχόταν χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς της, τα οποία φαίνεται να κατέθετε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ήδη προσωρινά κρατούμενος και διαχειριστής υπεράκτιων εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση, Νίκος Ζήγρας.

 

Μόλις κλείσει και ο δεύτερος κύκλος με τις απολογίες των 10 συγκατηγορούμενων του Άκη Τσοχατζόπουλου, η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν συμπληρωτικές διώξεις στον πρώην υπουργό, που έχει ήδη προφυλακιστεί μαζί με άλλα 4 άτομα, ή σε άλλα πρόσωπα ή εάν τελικά θα κληθούν νέοι μάρτυρες και κατηγορούμενοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.