ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Τέλος η ατιμωρησία

12:53 - 26 Απρ 2012 | Πολιτική
Τις θέσεις του για την κοινωνική ασφάλεια, τη λαθρομετάστευση και τις αλλγές στο πολιτικό σύστημα παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Ζάππειο.

«Πριν λίγες μέρες από το χώρο αυτό σας είπα πως στόχος μας μετά τις εκλογές αυτές, τις πιο σημαντικές από το 1974, είναι να θεμελιώσουμε τη νέα Μεταπολίτευση. Εννοούμε να αλλάξουμε τα πάντα. Και το μοντέλο της οικονομίας, που χρεοκόπησε, και το σύστημα της διακυβέρνησης, που απέτυχε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

 

Ο λαός δικαιούται να ξέρει τι περιμένει από την κυβέρνησή του και η μεγάλη ανατροπή θα γίνει μόνο με την ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας τη στήριξη του κόμματός του στις 6 Μαΐου.

 

Η αλλαγή αυτή, συνέχισε, δεν πρόκεται να αρχίσει στις 7 Μαΐου, έχει ήδη αρχίσει καθώς ήδη καταρρίψαμε εμμονές, σπάσαμε την ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς.

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν μιλούσε καν για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, εξαιτίας της πίεσης που ασκούσαν μικρά κομματα της Αριστεράς με την υποστήριξη στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

 

Σήμερα όμως, παρατήρησε, το άσυλο έχει καταργηθεί νομικά αλλά όχι όμως και στην πράξη. Αυτό, όμως, δεσμεύθηκε ο κ. Σαμαράς, θα γίνει και στην πράξη μετά τις 7 Μαΐου.

 

Ομοίως, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν μιλούσε για τη λαθρομετανάστευση.

Είχαν απαγορέψει ακόμα και τη λέξη, σημείωσε, και όποιος μιλούσε για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, τον στιγμάτιζαν ως ακραίο, και υπήρξαν δυνάμεις της Αριστεράς που δημιούργησαν το επεισόδιο της Υπατίας, διεκδικώντας τη νομιμοποίηση εκατοντάδων μεταναστών.

 

Ξέρετε έστω και ένα κράτος που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, διερωτήθηκε και τώρα, επεσήμανε, ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ λέει ότι θα καθαρίσει την Αθήνα. Δεν είναι υποκρισία όταν το ίδιο κόμμα έφερε το νόμο Ραγκούση. Εμείς όμως θα τον καταργήσουμε, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Υποσχέθηκε ακόμη ότι θα ισχύσουν στην Ελλάδα όσα ισχύουν σ΄όλες τις δημοκρατικές χώρες και σε ό,τι αφορά τις πορείες και σε ό,τι αφορά τις απεργίες. «Σεβόμαστε απόλυτα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές. Αλλά εδώ τα προνόμια των λίγων διαλύουν τους πολλούς», ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι θα βγάλει τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. «Τέρμα κι αυτή η ντροπή.

 

  Όσοι διαδήλωναν κατά της δικτατορίας το έκαναν με ακάλυπτο πρόσωπο. Κι αυτοί ήταν αγωνιστές. Κι αυτοί διέτρεχαν κινδύνους. Σήμερα σε συνθήκες πλήρους ασυδοσίας κάποιοι διαδηλώνουν με κουκούλες. Αυτοί δεν κινδυνεύουν το παραμικρό».

 

Σε όσους ρωτούν αν μπορείτε να κάνετε κάτι ουσιαστικό για την ασφάλεια και τη λαθρομετανάστευση απαντάμε ότι μπορούμε.

 

Για τους κουκουλοφόρους, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι και στο παρελθόν τους έπιαναν, άλλα δεν προσάγονταν σε δίκη ή έπεφταν στα μαλακά και αυτό γινόταν επειδή ήταν αδύναμοι οι νόμοι στην Ελλάδα. Αυτό θα αλλάξει, προανήγγειλε και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ενδεικτικά σε αλλαγή των μορφών αστυνόμευσης, χρήση υδροφόρων για αντιμετώπιση επεισοδίων σε διαδηλώσεις και καμερών ασφαλείας σε δημόσιους χώρους που θα αποτελούν επαρκή τεκμήρια για διώξεις υπαιτίων επεισοδίων.

 

Οι κάμερες σε δημόσιο χώρο δεν παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή των πολιτών και η καταστροφή τους θα τιμωρείται παραδειγματικά, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπενθύμισε ότι η χρήση τους γίνεται παντού αποτελεσματικά αλλά στη χώρα μας χρειάζεται πολιτική βούληση και η βούληση αυτή στη ΝΔ υπάρχει.

 

Επισημαίνοντας εξάλλου ότι σε χώρους πανεπιστημίων υπάρχουν ορμητήρια παράνομων συμμοριών -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- ενώ δικτυακοί τόποι που υποστηρίζουν την τρομοκρατία βρίσκονται εγκατεστημένοι σε σερβερς πανεπιστημίων, ο Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε ότι αυτές οι «παράνομες φωλιές» θα καθαρίσουν και τα πανεπιστήμια θα ηρεμήσουν. Η τρομοκρατία και η αλητεία δεν ξεχωρίζουν αριστερούς δεξιούς ή κεντρώους, σημείωσε και δεσμεύθηκε ότι θα φύγει οριστικά ο τρόμος από τα εθνικά πανεπιστήμια.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε επίσης για αποσυμφόρηση των φυλακών, με λειτουργία νέων σωφρονιστικών καταστημάτων αλλά και απέλαση αλλοδαπών που παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές μας, με διακρατικές συμφωνίες με τις χωρες προέλευσής τους και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι ξεκινάει άμεσα σχετική διπλωματική πρωτοβουλία.

 

Όσο για τη λαθρομετανάστευση, εκτός από την κατάργηση του νόμου Ραγκούση, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των έργων προστασίας των συνόρων, τη λειτουργία κέντρων προσωρινής κράτησης παράνομων μεταναστών -έξω από τον αστικό ιστό και με οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, με απέλασή τους στη συνέχεια εντός τεσσάρων μηνών.

 

Ακόμα στην επιτάχυνση εξέτασης αιτήσεων ασύλου, στη διακρατική συνεργασία με χώρες του ευρωπαϊκού νότου που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, και τέλος στην παρουσία ευρωπαικών δυνάμεων στα ελληνικά σύνορα, για να γίνει –όπως είπε- κατανοητό ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ε.Ε. Καταλήξαμε να γίνουμε αποθήκη των ανεπιθύμητων, παρατήρησε χαρακτηριστικά.

 

Αναφερόμενος στους χρήστες ναρκωτικών, δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Θα αποσπάσουμε τους χρήστες από τους εμπόρους, υποσχέθηκε και τόνισε ότι δεν μπορεί στο κέντρο της πόλης, έξω από μουσεία με τουρίστες και σε πάρκα με οικογένειες να υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών. Θα εξαφανιστούν, υποσχέθηκε, τα στέκια σε δημόσια θέα από την πόλη και τα παιδιά θα προχωρήσουν στην αποτοξίνωση και στην επανένταξη.

 

Για τους αστυνομικούς, είπε ότι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους όταν είναι κακοπληρωμένοι και δήλωσε ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές και θα αποκατασταθεί η μισθολογική αδικία σε βάρος τους. «Το ΠΑΣΟΚ τραυμάτισε ηθικό ενόπλων δυνάμεων», πρόσθεσε.

 

Μιλώντας για τη Δικαιοσύνη υποστήριξε ότι οι υποθέσεις θα λήγουν γρήγορα, με επίσπευση απονομής δικαιοσύνης και θα τριπλασιαστεί το παράβολο για να αποθαρρύνονται οι δικομανείς.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:11 - 26 Απρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.