ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Στο δρόμο που χάραξε ο Ολάντ

14:20 - 26 Απρ 2012 | Πολιτική
Κριτική στα κόμματα της Αριστεράς από την Φωφη Γεννηματά.

«Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του κ. Ολάντ για την Ελλάδα και για μια διαφορετική πορεία της Ευρώπης. Τις θέσεις αυτές, πρώτο το ΠΑΣΟΚ, στήριξε και ανέδειξε, μέσα σε ένα εξαιρετικά αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

 

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ακόμα  ότι «συνδιαμορφώνουμε την πολιτική πρόταση των σοσιαλιστικών και προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης και καλούμε τις υπόλοιπες δυνάμεις της ελληνικής αριστεράς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της γαλλικής αριστεράς και να στηρίξουν αυτόν τον δρόμο».

«Καλούμε τον κ. Κουβέλη να επιβεβαιώσει, στην πράξη, με καθαρό τρόπο, την ευρωπαϊκή παράδοση της ανανεωτικής αριστεράς, τον κ. Τσίπρα να μας εξηγήσει πως οι ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς, ταυτίζονται πλέον σε πολλά σημεία με θέσεις του κ. Καμένου, καλούμε τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να αναλογιστούν αν ο δρόμος που οδηγεί μπροστά, τίθεται έξω από την Ευρώπη, με μοντέλα που ξεπεράστηκαν από την ιστορία», τόνισε η κ. Γεννηματά.

 

Τονίζοντας τη στάση του αρχηγού του γαλλκού Αριστερού Μετώπου, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως  «όλες οι πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους, απλά και ξεκάθαρα, όπως το κάνει η γαλλική αριστερά».

Η κ. Γεννηματά ανέφερε επίσης ότι «το μονόχρωμο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται εδώ και καιρό η Ευρώπη, μπορεί τώρα να αλλάξει, όχι από τον κ. Σαμαρά, αλλά από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές. Ο κ. Σαμαράς δεν τόλμησε καν να μιλήσει στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, απλώς χαμήλωσε τα μάτια μπροστά στην κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.