ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίτηση εξαίρεσης κατά του ανακριτή Γ.Μαλλή από τη Βίκυ Σταμάτη

10:00 - 27 Απρ 2012 | Πολιτική
Αίτηση εξαίρεσης, κατά του ανακριτή, κ. Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος και χειρίζεται την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, υπέβαλε η σύζυγος του πρώην υπουργού, κυρία Βίκυ Σταμάτη για λόγους μεροληψίας.

Νωρίτερα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, πέρασε το κατώφλι του ανακριτή τόσο για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέσω δύο εξωχώριων εταιρειών που αποδίδονται στον σύζυγό της, όσο και για χρηματικά ποσά που λάμβανε, πριν παντρευτεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο, από τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα. Στην συνέχεια θα ληφθεί απόφαση σχετικά με το αν θα πρέπει να προφυλακιστεί, όπως συνέβη στην περίπτωση της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου Αρετής.

 

Η εισαγγελική έρευνα εντόπισε, από την άρση τραπεζικού απορρήτου, ότι η Βίκυ Σταμάτη από το 1997 δεχόταν χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς της, τα οποία φαίνεται να κατέθετε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ήδη προσωρινά κρατούμενος και διαχειριστής υπεράκτιων εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση, Νίκος Ζήγρας.

 

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η αγορά του επίμαχου ακινήτου και οι εργασίες ανακαίνισης έγιναν με χρήματα που είναι προϊόν παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού.

 

Το συγκεκριμένο ακίνητο πέρασε στην κατοχή της μέσω της offshore εταιρείας «Nobilis» το 2001 έναντι 1. 100.000 ευρώ, χρήματα που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, αποτελούν προϊόν δωροδοκίας του πρώην υπουργού για την υπογραφή δυο συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων γεγονός που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Β. Σταμάτη γνώριζε.

 

Η ίδια σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στις εισαγγελείς που είχαν ερευνήσει την υπόθεση Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου, είχε αναφέρει ότι απέκτησε το σπίτι με νόμιμο τρόπο και συγκεκριμένα με δάνειο 650.000 ευρώ που έλαβε ενώ το υπόλοιπο μέρος του τιμήματος, 450.000 ευρώ, είχε καταβληθεί σε μετρητά στην πωλήτρια εταιρεία σε βάθος χρόνου μιας τριετίας.Επίσης, είχε επισημάνει πως ο μόνος λόγος που το ακίνητο μεταβιβάστηκε στο όνομά της, ήταν ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου – 25 έτη - «σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο δημιουργίας φορολογικών επιβαρύνσεων λόγω κληρονομικών ζητημάτων σε περίπτωση κατά τη οποία εμφανίζονταν ως αγοραστής ο σύζυγός μου»!

Τελευταία τροποποίηση στις 13:12 - 27 Απρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.