ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορυφώνεται η ένταση εν όψει της κάλπης

18:06 - 29 Απρ 2012 | Πολιτική
Κορυφώνεται η ένταση εν όψει της κάλπης
Ακριβώς μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 6ης Μαίου.

Η ημέρα της κάλπης πλησιάζει και όλα τα κόμματα έχουν σηκώσει για τα καλά τους τόνους εν όψει της κάλπης την ερχόμενη Κυριακή. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζουν να κατηγορούν ο ένας τον άλλο, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης δηλώνουν απόλυτα έτοιμα μπροστά στην εκλογική διαδικασία.

 

Βολές κατά πάντων από Βενιζέλο.

 

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οξύνει όλο και περισσότερο την κριτικπή προς τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και προς τα κόμματα της Αριστεράς. Ο κ. Βενιζέλος, από τη Λάρισα, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας του, ήταν «λάβρος» κατά του αρχηγού της ΝΔ, λέγοντας πως «Η αλαζονική συμπεριφορά του κ.Σαμαρά τείνει να πάρει χαρακτηριστικά επιδημίας».

 

«Οι ετερόκλητες αντιμνημονιακές δυνάμεις ας ζητήσουν τη λαϊκή εντολή και αν μπορούν ας κυβερνήσουν. Μπορούν όμως να εγγυηθούν ότι η χώρα θα σταθεί όρθια;» ανέφερε.

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ ο κ.Βενιζέλος τον κατηγόρησε ότι «υπόσχεται φορολογική αμνηστεία σε όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό», ενώ αναφερόμενος στο θέμα των ντιμπείτ, τονίζει «ο κ.Σαμαράς δυστυχώς ούτε τώρα επιθυμεί τον διάλογο στην τηλεόραση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μαΐου, λέγοντας ότι «την άλλη Κυριακή κρίνεται το μέλλον αυτής, της επόμενης και της μεθεπόμενης γενιάς» και απηύθυνε έκκληση στους «πικραμένους» ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν. «Καλώ όσους δικούς μας ανθρώπους πικράναμε να επιστρέψουν» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που κάνουμε έχει αρχή, μέση και τέλος. Δεν πειραματιζόμαστε» είπε και πρόσθεσε πως «αν γυρίσουμε πίσω θα καταστρέψουμε εμείς οι ίδιοι όλα όσα καταφέραμε. Μέσα στο 2012 μπορούμε να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές. Σε τρία χρόνια το πολύ η Ελλάδα μπορεί να γίνει πάλι αυτοδύναμη. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συγκροτήσει τον εθνικό συναγερμό που χρειάζεται».

Αναρωτήθηκε, επίσης, πότε άλλοτε έγιναν τόσα πολλά στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και επιτιθέμενος στη ΝΔ είπε: «Δεν άκουσα κουβέντα από τη ΝΔ για τις προτάσεις μας για την εθνική ανασυγκρότηση».

»Πώς να εξηγήσεις ότι από το 2007 η χώρα ήταν σε ύφεση και η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα; Ναι το συνεργείο διάσωσης έκανε λάθη, καθυστέρησε. Αυτός που προκάλεσε την καταστροφή τι ευθύνη έχει» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

 

Ο Ευ. Βενιζέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα και του «φίλου» του Φ. Κουβέλη , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « η αλαζονική συμπεριφορά του Σαμαρά παίρνει μορφή επιδημίας».

 

Σαμαράς: «Θα υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση

 

Από τα Χανία, όπου πραγματοποιεί επίσημη περιοδεία, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως «Οι εκλογές θα δώσουν το αποτέλεσμα που θέλει ο ελληνικός λαός, δηλαδή μια κυβέρνηση ισχυρή, ώστε να μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος στα δύσκολα».

 

Ο κ. Σαμαράς συμμετείχε σε κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και του τουρισμού στο επιμελητήριο της πόλης επισημαίνοντας την ανάγκη να ακούγεται η φωνή της περιφέρειας.

«Όποτε πηγαίνει κανείς σε μια πόλη σαν τα Χανιά που μπορεί να είναι αιχμή ανάπτυξης και αξιοποίησης του πλούτου της, του πολιτιστικού του αρχαιολογικού του τουριστικού, θα πρέπει να είναι υποχρεωμένος αν θέλει να είναι προσγειωμένος, να ακούει τα επιμελητήρια. Να ακούει τους ανθρώπους της αγοράς να ακούει την πιάτσα. Και είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου κανείς όχι να διαμορφώνει άποψη απλά, για το σήμερα και το αύριο, αλλά να φτιάχνει και ένα σχέδιο και για το μεθαύριο, για τα παιδιά μας.

 

Αυτό έκανα σήμερα εγώ, μίλησα με τους ανθρώπους της αγοράς ήταν τιμή μου και χαρά μου και βγαίνω πολύ πιο πλούσιος σε γνώσεις από ότι ήμουν όταν μπήκα», είπε ο κ. Σαμαράς.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες της Κρήτης να στηρίξουν την προσπάθεια του κόμματος του και αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των εκλογών.

«Θέλω να τους ζητήσω σε αυτή την δύσκολη ώρα που η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει και να αλλάξει σελίδα να είναι έτοιμοι να δώσουν μαζί τον αγώνα τον αναγκαίο , πέρα και πάνω από κόμματα, να έχομε την δυνατότητα να έχομε μια κυβέρνηση ισχυρή, με ισχυρή λαϊκή εντολή προκειμένου να πάνε ορισμένα πράγματα μπροστά, γιατί διαφορετικά θα μείνομε σε μια ακυβερνησία που θα πληγώσει όλο τον τόπο» είπε.

Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη παρέδωσαν στον Αντώνη Σαμαρά υπομνήματα ζητώντας την παρέμβαση του για την επίλυση θεμάτων που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία των Χανίων.

 

 

Επανέρχεται ο Τσίπρας για «την ενότητα της Αριστεράς», νέα επίθεση από το ΚΚΕ

 

 

Στη διακαναλική συνέντευξη του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Κυριακής, ο επικεφαλής του Αλέξης Τσίπρας κάλεσε για ακόμη μια φορά ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ να συμπαραταχθούν με το κόμμα του.

Ο κ Τσίπρας άσκησε κριτική στην Αλέκα Παπαρήγα λέγοντας ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη συλλογιστική της. Είπε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου αλλά μόνο ζήτημα ακύρωσής του και κατάργησης της δανειακής σύμβασης. «Η κόλαση δεν διαπραγματεύεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Σκληρή απάντηση από το ΚΚΕ

 

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περισσός για την πρόταση Τσίπρα. «Για να καλύψει τις κωλοτούμπες της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση που ονειρεύεται, είχε το θράσος να διαστρεβλώσει ακόμα και το Πρόγραμμα του ΚΚΕ που ξεκάθαρα ορίζει συμμετοχή του ΚΚΕ μόνο σε κυβέρνηση που παλεύει ενάντια στα μονοπώλια και για αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Με τον λάτρη της ΕΕ, ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ το χωρίζει χάσμα στο σήμερα και όχι μόνο στο μέλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

 

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, το ΚΚΕ κάνει ακόμη λόγο για καιροσκοπισμό και αλαζονεία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κρύβεται με τίποτα και προσθέτει πως «οι ριζοσπάστες αριστεροί, οι προοδευτικοί, όλοι αυτοί που θέλουν ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του στην ΕΕ και την πλουτοκρατία, οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

 

«Η εργατική τάξη και ο λαός δεν έχουν ανάγκη από καλύτερο επαναδιαπραγματευτή μέσα στην ΕΕ και για λογαριασμό της άρχουσας τάξης, αλλά από ένα πανίσχυρο εργατικό  λαϊκό κίνημα που να οργανώσει την αντεπίθεση της απόκρουσης και της ανατροπής. Για ένα τέτοιο κίνημα διεκδικεί το ΚΚΕ τη στήριξη και την ψήφο των εργαζομένων» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Βολές και από τη Δημοκρατική Συμμαχία


Βολές κατά του κ. Τσίπρα εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς: «Ο κ. Τσίπρας επί μια και πλέον ώρα μας μιλούσε για «προοδευτική διακυβέρνηση» . Εάν εκλεγεί, μας είπε, την άλλη μέρα θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση. Δύο ερωτήματα αρκούν.

 

Πρώτον που θα βρει τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και να μην επιστρέψει στο 1950. Δεύτερον από πότε θεωρείται «προοδευτική διακυβέρνηση» η συνεργασία που προτείνει στο ΚΚΕ, που μόλις πρόσφατα επαναβεβαίωσε το θαυμασμό για τη Βόρεια Κορέα όπου ως γνωστόν 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι πέθαναν από την πείνα.

 

«Αν σε αυτά προσθέσουμε και την αποδοχή του κ. Καμμένου ως συνοδοιπόρου στις ανεδαφικές εξαγγελίες, τότε οι Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν τι αντιλαμβάνεται ο κ. Τσίπρας ως προοδευτική διακυβέρνηση».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:34 - 29 Απρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.