ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήμασταν το πειραματόζωο, συνειδητοποίησε ο Γ.Παπανδρέου... - Υπερασπίζεται το δημοψήφισμα

11:06 - 02 Μαϊ 2012 | Πολιτική
Δύο χρόνια μετά την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης των ΕΕ/ΔΝΤ και την επιβολή σκληρής λιτότητας που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο, ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου παραδέχεται πως: «ήμασταν το πειραματόζωο»

«Μακάρι να μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε (σ.σ. την κρίση) με πιο ήπιο τρόπο για τον λαό, κυρίως γι' αυτούς που δεν έφταιγαν σε τίποτα, όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Όμως τελικά όλοι πλήρωσαν και πλήρωσαν ακριβά» απαντά ο Γ.Παπανδρέου.

 

Ο τέως πρωθυπουργός εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες, τους οποίους χαρακτηρίζει «λαϊκιστές», δεν αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού. «Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες. Πώς μπορεί ένας βουλευτής ή ένας ηγέτης να λέει από τη μία πλευρά ότι θα στηρίξει την Ελλάδα και, από την άλλη πλευρά, να χαρακτηρίζει τους Έλληνες τεμπέληδες;» διερωτάται.

 

Παράλληλα, υπερασπίζεται και πάλι την απόφασή του να προτείνει δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι ο λαός έπρεπε να αποφασίσει για να μην υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι του επιβάλλουν το δεύτερο μνημόνιο.

 

«Έπρεπε να αποφασίσουμε εάν θέλουμε το δεύτερο πακέτο βοήθειας, εάν επιθυμούμε την παραμονή στην Ευρωζώνη και -εάν όχι- ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις. Πίστευα ότι ο ελληνικός λαός θα έλεγε 'ναι', ότι θα ήταν δύσκολο αλλά πως θα ξεπεράσουμε την κρίση πάση θυσία».

Γι’ αυτό –συνεχίζει- τον δυσαρέστησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπήρξαν αρνητικές αντιδράσεις στην Ευρώπη.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:10 - 02 Μαϊ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.