ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχώρηση Παπαδήμου με αιχμές για τους υπουργούς του

16:52 - 02 Μαϊ 2012 | Πολιτική
Αποχώρηση Παπαδήμου με αιχμές για τους υπουργούς του
Απολογισμό της κυβέρνησης συνεργασίας έκανε ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος κατά τη συνεδριάση του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου αφήνοντας αιχμές για τους υπουργούς του ότι υπήρξαν αστοχίες και καθυστερήσεις.

«Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας, κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, κι όχι απλώς το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές» σημείωσε και πρόσθεσε:

 

«Γι' αυτό πιστεύω ότι ο δημόσιος διάλογος πρέπει να επικεντρώνεται και στην καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας. Είμαι όμως βέβαιος ότι οι αποφάσεις των πολιτών θα είναι στραμμένες στο αύριο και όχι στο χθές».

 

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, μεταξύ άλλων, επισήμανε πως το έργο και η κύρια αποστολή της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε: «Η Ελλάδα απέφυγε τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας και διαμορφώθηκαν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες -που όμως εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα δύσκολες- ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και την ανόρθωση της οικονομίας».

 

Πρόσθεσε πως πολλά από τα νομοθετήματα που ψηφίστηκαν αποτελούν ένα αναγκαίο και ουσιαστικό υπόβαθρο για την εξυγίανση και ανάπτυξη της οικονομίας και επισήμανε πως «η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει για την αποτελεσματική εφαρμογή τους, προκειμένου να αποδώσουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα».

 

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης σημείωσε πως ο απολογισμός των έξι μηνών «είναι ιδιαίτερα θετικός», αν και παραδέχθηκε καθυστερήσεις, αστοχίες και δυσλειτουργίες.

 

Ανέφερε ακόμη πως στο διάστημα λειτουργίας της απερχόμενης κυβέρνησης αποδείχθηκε πως «όταν οι συνθήκες το απαιτούν, μπορούμε να βάζουμε κατά μέρος τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές μας, να συνθέτουμε απόψεις και να παίρνουμε αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της, αγνοώντας το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:18 - 02 Μαϊ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.