ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σηκώνουν» το ενδεχόμενο ακυβέρνησιας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

00:54 - 03 Μαϊ 2012 | Πολιτική
Με τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που διεξάγουν τα κόμματα να τους δείχνουν πως δεν καταφέρνουν την πολυπόθητη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος ρίχνουν το βάρος της προεκλογικής τους εκστρατείας στην «πιθανή ακυβερνησία» μετά το βράδυ της Κυριακής.

Το στοίχημα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να υπερβούν το 51% των ψήφων, ώστε να νομιμοποιηθούν πολιτικά να συγκυβερνήσουν, δεν δείχνει να κερδίζεται, παρότι απομένουν τρεις ημέρες, (δύο… «εργάσιμες» έως το Σάββατο που σταματά η προεκλογική δραστηριότητα) έως τις κάλπες, με τον έως τώρα πανίσχυρο δικομματισμό να βρίσκεται σε πλήρη κρίση και απαξίωση, ιδίως στις πιο δυναμικές ηλικίες.

 

Για πρώτη φορά, μάλιστα, η Αριστερά δείχνει ικανή στο σύνολό της να ξεπεράσει το 30%, συγκεντρώνοντας ποσοστά ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη, ξεπερνώντας ακόμα και το ποσοστό του κυβερνώντος ΑΚΕΛ στην Κύπρο - ενός κόμματος, πάντως, με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Αν, μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλάβει την τρίτη θέση, το ΚΚΕ θα χάσει για πρώτη φορά μετεκλογικά την ηγεμονία στο χώρο της Αριστεράς, γεγονός που προοιωνίζει εξελίξεις και στο χώρο του Περισσού.

 

Ιδιαίτερα σημαντικό δείχνει να είναι και το ποσοστό που θα λάβουν τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ και που όπως δείχνουν τα σημερινά δεδομένα θα ξεπερνά το 15%. Είναι η πρώτη φορά που η συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα θα οδηγηθεί με πολυδιάσπαση στις κάλπες, ιδίως αν σημειωθεί πως από το 1977 που επήλθε το τέλος της ΕΠΕΝ έως το 2000 που εμφανίστηκε ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, η Ελλάδα υπήρξε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που η δεξιά εκπροσωπούνταν σε όλες τις εκφράσεις της από ένα κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:06 - 04 Μαϊ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.