ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bookmakers: Κάτω από το 44% τα ποσοστά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

00:45 - 04 Μαϊ 2012 | Πολιτική
Bookmakers: Κάτω από το 44% τα ποσοστά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ
(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) Μεταξύ 6-8% η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, πάνω από το 24% η ΝΔ και το 17% το ΠΑΣΟΚ, μπαίνουν Χρυσή Αυγή-Καρατζαφέρης, εκτός η Ντόρα.Τα στοιχήματα-έκπληξη.
Τα τελευταία δεδομένα που προκύπτουν στην τελική ευθεία πριν τις κάλπες αντανακλούν οι αποδόσεις που δίνουν οι bookmaker στα στοιχήματα για τις εθνικές εκλογές. Στο χορό του τζόγου έχουν μπει πλέον όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου, από την Bwin και την Unibet (που προσέφεραν στοιχήματα και μία εβδομάδα πριν) καθώς και τα βαριά χαρτιά των William Hill, της Sportingbet και το ανταλλακτήριο στοιχημάτων της Betfair.
 
Το σκηνικό που διαμορφώνουν οι αναπροσαρμοσμένες αποδόσεις, δείχνει τάσεις αποσυσπείρωσης και χαμηλά ποσοστά για τα δύο μεγάλα κόμματα για τα οποία οι μπουκμέικερ θεωρούν πως δε θα υπερβούν αθροιστικά το 43-44% , φαβορί για την τρίτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με ποσοστά γύρω από το 10% και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να αντιστέκονται στις διαρροές με ποσοστό γύρω στο 9%. 
 
Το ποσοστό που δίνουν οι περισσότεροι bookmaker για την πρώτη θέση της ΝΔ είναι ιδιαίτερα χαμηλό, κοντά στο 1,04-1,05, όμως ταυτόχρονα χαμηλό είναι και το όριο για το ποσοστό ψήφων που θα συγκεντρώσει, που σύμφωνα με τους μπουκ θα ξεπεράσει το 24%. Το αντίστοιχο ποσοστό-όριο για το ΠΑΣΟΚ είναι το 17-17,5% των ψήφων. 
 
Αυτό που "παίζει" είναι η διαφορά με την οποία θα επικρατήσει η ΝΔ, η οποία σύμφωνα με την Unibet "παίζει" μεταξύ 5-6% (απόδοση 4,5), 6-7% και 7-8% "πληρώνουν" από 3,75, ενώ νίκη μεταξύ 8-9% δίνει 6,5 φορές το ποσό στοιχηματισμού. 
 
"Τούμπα" έχουν έρθει οι εκτιμήσεις για το τρίτο κόμμα, καθώς οι εκτιμήσεις θεωρούν πλέον αδιαφιλονίκητο φαβορί τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ΚΚΕ με απόδοση κοντα΄στο 1,4-1,5. Στην πέμπτη θέση οι μπουκ βλέπουν τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" του Π.Καμμένου, ενώ ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ το όριο για την οποία είναι λίγο κάτω από το 8,5%. 
 
Σε ό,τι αφορά τα κόμματα που ακολουθούν, σχεδόν βέβαιη είναι η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, αυξητικές τάσεις παρουσιάζει ο ΛΑΟΣ με το όριο κοντά στο 3,5%, οριακά παίζουν οι Οικολόγοι με την είσοδο στη Βουλή, ενώ μεγαλώνει το χάσμα της ΔΗΣΥ από το όριο εισόδου. Απίθανο θεωρείται να ενδεχόμενο η ΔΡΑΣΗ του Στ.Μάνου να συγκεντρώσει το 3%.
 
Για τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή, το πιθανότερο θεωρείται από τους μπουκ να κυμαίνονται μεταξύ 8 ή 9 που πληρώνουν από 2,75, ενώ ακολουθεί το ενδεχόμενο να μπουν 7 κόμματα (4,00), και απίθανο θεωρείται να σχηματιστεί 10κομματική Βουλή(6,00)
 
Ενδιαφέρον τέλος παρουσιάζουν επιμέρους στοιχήματα που προσφέρει η Unibet και αφορούν τις μονομαχίες υποψήφιων βουλευτών, όπως πχ οι πρώην αθλητές και αθλήτριες Μητρόπουλος-Παταβούκας και Σακοράφα Βερούλη, οι "ωραίες" του γαλάζιου και πράσινου στρατόπεδου Ράπτη-Καΐλή, κ.α... 
 
Δ.Κώτσος
Τελευταία τροποποίηση στις 13:31 - 04 Μαϊ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.