ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουβέλης: «Το ζητούμενο της Κυριακής είναι να ακυρωθούν οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ»

14:26 - 04 Μαϊ 2012 | Πολιτική
«Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ δεν πρέπει να αλλάξει» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης από Χανιά όπου περιοδεύει.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ. «Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα έχει συμμετοχή στην προωθούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν θα δώσουμε δημοκρατικό, αριστερό άλλοθι στην συγκυβέρνηση, η οποία όντως προωθείται», σημείωσε.

 

Ο κ. Κουβέλης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τη Δημοκρατική Αριστερά και τάχθηκε υπέρ της ανάγκης να υπάρξει μετά τις εκλογές μια κυβέρνηση δημοκρατικής, προοδευτικής συνεργασίας.

 

«Εμείς έχουμε δηλώσει, από την πρώτη στιγμή, ότι δεν είμαστε αδιάφοροι, ούτε για το περιεχόμενο της κυβερνητικής εξουσίας, ούτε για το ενδεχόμενο η χώρα να μείνει ακυβέρνητη και να περιπέσει σε αλλεπάλληλες εκλογές. Εμείς δεν θέλουμε η χώρα να περιπέσει στο ενδεχόμενο των αλλεπάλληλων εκλογών. Εμείς θέλουμε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση. Κυβέρνηση, με περιεχόμενο πολιτικής, βαθειά προοδευτικό.

 

Αν ο ελληνικός λαός μας δώσει δύναμη και θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε την εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για σχηματισμό κυβέρνησης, θα απευθυνθούμε στις προοδευτικές δυνάμεις, με συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση ώστε να διαμορφωθεί μια προγραμματική συμφωνία», είπε μεταξύ άλλων.

 

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η προγραμματική πρόταση έχει δυο κόκκινες γραμμές. «Έχει δυο όρους, από τους οποίους δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Ο ένας όρος είναι η απαγκίστρωση από τις ρυθμίσεις του μνημονίου και ο δεύτερος, η πολιτική που κρατά σταθερά την χώρα στην ευρωζώνη και το ευρώ. ».

 

Επόμενος σταθμός του κ. Κουβέλη είναι το Ρέθυμνο, ενώ το βράδυ θα βρίσκεται στο Ηράκλειο.

 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ την Κυριακή θα ψηφίσει στο 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο στο Περιστέρι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.