ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουβέλης: Ο Τσίπρας μπορεί να συγκροτήσει κυβέρνηση, αρκεί να το θέλει

15:43 - 08 Μαϊ 2012 | Πολιτική
Κουβέλης: Ο Τσίπρας μπορεί να συγκροτήσει κυβέρνηση, αρκεί να το θέλει
Τσίπρας: Να αποκηρύξουν το μνημόνιο με επιστολές στην Ε.Ε. οι Σαμαράς - Βενιζέλος.

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να συγκροτήσει κυβέρνηση της Αριστεράς, αρκείνα το θέλει, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Αλ. Τσίπρα. Αυτό σημαίνει απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ. Με αυτή την προϋπόθεση, είπε ο κ. Κουβέλης, μπορεί η Δημοκρατική Αριστερά να συμβάλει στο να υπάρχει κυβέρνηση.

 

Στο μεταξύ, προαπαιτούμενο για να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας που να έχει και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., είναι σύμφωνα με τον κ. Αλ. Τσίπρα να στείλουν επιστολή οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς προς την Ε.Ε. ότι δεν ισχύουν οι υπογραφές τους για το μνημόνιο.

 

"Να σταματήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Αυτό δεν είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά σωτηρίας του μνημονίου. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα επανακαταθέσει την πρόταση για κυβέρνηση Αριστεράς. Απάντησε δε στις εκκλήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, υπογραμμίζοντας ότι "Πριν τη συνάντηση να έχουν στείλει επιστολή στους ευρωπαίους ότι δεν ισχύουν οι υπογραφές τους. Εάν δεν το πράξουν, τους καλώ ακομη και τώρα να σταματήσουν να κοροϊδεύουν το λαό".

 

Επίσης, ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το κείμενο της Blckrock και ζήτησε μορατόριουμ στην αποπληρωμή του χρέους.

 

 

Μαραθώνιος επαφών αύριο για τον Αλ. Τσίπρα

 

 

Κρίσιμες συναντήσεις θα πραγματοποιήσει αύριο ο Αλ. Τσίπρας στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, το πρωί θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς, ενώ στις 5 το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο. Μία ώρα αργότερα, στις 6 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, ενώ στις 7 το απόγευμα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντ. Σαμαρά.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:45 - 08 Μαϊ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.