ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: «Κινδυνολογούν όσοι μιλάνε για καταγγελία της δανειακής σύμβασης»

13:00 - 10 Μαϊ 2012 | Πολιτική
Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής του, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προανείγγελε επανίδρυση στου ΠΑΣΟΚ ενώ τόνισε ακόμα πως το σημαντικότερο όλων είναι αυτή τη στιγμή η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την Ευρωζώνη.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, λίγη ώρα πριν λάβει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καταγγελία ποιας σύμβασης; Αυτής που στηρίζει τις τράπεζες για να στηρίξει και να εγγυηθεί τις καταθέσεις των πολιτών; Aυτής που επιτρέπει να πέσουν 50 δισ. ρευστότητας στην αγορά; Είναι κανείς που θλέλει να μην πάρουμε τα λεφτά για την πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη; Αυτής που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε τα επόμενα τρία χρόνια έργα υποδομής;».

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι παραπληροφόρησε χθες την ΚΟ του κόμματός του ως προς τη θέση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης. Διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρότεινε κυβέρνηση συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων ή στήριξη μιας κυβέρνησης Αριστεράς εφόσον υπάρξει εγγύηση ότι η χώρα θα παραμείνει στην ευρώζωνη.

 

«Αρνηθήκαμε μια κυβέρνηση οικουμενική, ειδικού σκοπού που θα είχε ως αποστολή να παγώσει όλες τις διαδικασίες σε σχέση με την οικονομία. Είναι τελείως προσχηματικό να έχουμε στη φάση που διανύει η χώρα ως μόνο στόχο κάποιες θεσμικές αλλαγές τις οποίες ευχαρίστως αποδεχόμαστε και προτείναμε», επισήμανε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.