ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεν: «Τα νέα μέτρα που έλαβε η Ισπανία θα φέρουν την ανάπτυξη»

11:52 - 14 Μαϊ 2012 | Πολιτική
Η οικονομική κρίση οφείλεται στην αστάθεια του τραπεζικού συστήματος και στην κρίση χρέους, λένε οι Βρυξέλλες

«Αναγκαία» χαρακτήρισε ο  επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, τα νέα μέτρα που έλαβε η Ισπανία για τις μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα. Με δήλωσή του, ο κ. Ρεν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ισπανία θα καταφέρει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

«Πρόκειται  για μια άμεση και ριζική μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ισπανίας. Η λήψη των νέων μέτρων μπορεί να φέρει ανάπτυξη στη χώρα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», επισημαίνει ο Ολι Ρεν.

«Η σημερινή οικονομική κρίση στην Ευρώπη οφείλεται στην αστάθεια του τραπεζικού τομέα σε συνδυασμό με την κρίση του δημόσιου χρέους. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στην Ισπανία. Η προσπάθεια της Ισπανίας για μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη, προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις ισπανικές τράπεζες», κατέληξε ο κ Ρεν.
 
Μεταξύ άλλων, οι ισπανικές τράπεζες καλούνται να διαγράψουν από τον ισολογισμό τους τα προβληματικά δάνεια για ακίνητα και τις συναφείς απαιτήσεις τους, και να εγγυηθούν νέο μετοχικό κεφάλαιο, ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.