ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε προεκλογική περίοδο με υψηλούς τόνους

00:56 - 16 Μαϊ 2012 | Πολιτική
Σε προεκλογική περίοδο με υψηλούς τόνους
Μαζί με το ναυάγιο της τελικής προσπάθειας για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, οι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν και το κλίμα της σφοδρής αντιπαράθεσης, μέσα στο οποίο θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, πιθανότατα στις 17 Ιουνίου.

Οι έντονες, ακόμη και προσωπικές, αντιπαραθέσεις μεταξύ από τη μια μεριά των Σαμαρά- Βενιζέλου και από την άλλη του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και η σφοδρή επίθεση του κ. Σαμαρά στον κ. Καμμένο και μάλιστα μέσα στο προεδρικό μέγαρο, παρουσία του κ. Παπούλια, προδικάζουν μια εξοντωτική προεκλογική διαμάχη, της οποίας η έκβαση φαίνεται ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να υπολογισθεί.

 

Ακόμη πιο δύσκολο είναι να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το τι θα σημάνουν για τη χώρα οι εξελίξεις που δρομολογήθηκαν από χθές, καθώς και οι ευρωπαίοι εταίροι μας έσπευσαν να διαμηνύσουν την ανησυχία και τη δυσαρέσκειά τους για την εκ νέου προσφυγή των Ελλήνων στις κάλπες.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο έμπειρος και χαμηλών τόνων πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας μίλησε ευθέως για κινδύνους που πλέον απειλούν τη χώρα και επέρριψε ευθύνες στους πολιτικούς αρχηγούς, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι διαφορές των κομμάτων που θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση ήταν μικρές και επομένως η ευθύνη για την μη ευόδωση των προσπαθειών βαρύνει τους αρχηγούς τους.

 

Επιρρίπτοντας εμμέσως αλλά σαφώς την ευθύνη κυρίως στον κ. Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά και την χθεσινή σύσκεψη, έκανε λόγο για κάποιους που οδηγούν «δυστυχώς ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, επειδή έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στυγνό κομματικό τους συμφέρον».

Για κάποιους που οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες βάζοντας τείχος αλλαζονίας και αδιαλλαξίας στις προτάσεις για έξοδο από την κρίση, έκανε λόγο ο κ. Σαμαράς.

Ενώ ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ορισμένοι ήθελαν να εκβιάσουν το ΣΥΡΙΖΑ να προσχωρήσει στο μνημονιακό μπλόκ, προσθέτοντας ότι «ο λαός δεν εκβιάζεται». Προέβλεψε μάλιστα ότι οι  προσεχείς εκλογές «θα δώσουν αριστερή κυβέρνηση».

 

- Στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Παπούλιας έχει καλέσει σε σύσκεψη τους πολιτικούς αρχηγούς για να συμφωνήσουν στα πρόσωπα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.