ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναντήσεις Πικραμένου με τους πολιτικούς αρχηγούς

07:32 - 21 Μαϊ 2012 | Πολιτική

ιαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς εν όψει του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τετάρτη, αλλά και της έναρξης της προεκλογικής περιόδου, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, στο γραφείο του στη Βουλή.

 

Συγκεκριμένα, στις 9:30 θα συναντηθεί με την επικεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων, Ιωάννα Κοντούλη, στις 10:00 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη, στις 10:30 με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Π. Καμμένο, στις 11:00 με την γενική γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 11:30 με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργο Καρατζαφέρη, στις 12:00 με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαρά, στις 13:00 με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, στις 13:45 με τον γενικό δραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Ν. Μιχαλολιάκο, στις 14:30 με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, στις 17:00 με τον πρόεδρο της Δράσης, Στ. Μάνο, στις 17:30 με τον πρόεδρο του κόμματος Δημιουργία Ξανά, Θ. Τζήμερο, και στις 18:00 με τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θ. Δρίτσα και Δ. Παπαδημούλη, καθώς ο κ. Τσίπρας θα απουσιάζει στο εξωτερικό.

 

Προσπάθεια για συμπίεση της δαπάνης των εκλογών


Η προετοιμασία των εκλογών και η μείωση της εκλογικής δαπάνης, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας τέθηκαν επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου και τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη, Δικαιοσύνης Χρήστου Γεραρή, Επικρατείας Αντώνη Αργυρού, καθώς και του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων.

 

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Πικραμμένος δήλωσε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, διαπίστωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε πλήρη ετοιμότητα και τόνισε ότι θα «κοιτάξουμε να κάνουμε ότι πρέπει για τη συμπίεση της δαπάνης των εκλογών, σε συνεργασία με τα κόμματα».

 

Τόνισε ακόμη ότι η προεκλογική περίοδος πρέπει να διεξαχθεί σε ομαλό κλίμα και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλα τα κόμματα.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Μανιτάκης χαρακτήρισε γόνιμη τη σύναντηση, για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που αφορούν τις εκλογές, ενώ επισήμανε ότι υπάρχει το θετικό προηγούμενο των εκλογών της 6ης Μαίου, που αποτελεί ένα κεκτημένο το οποίο είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο. Επίσης, ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα συνεδριάσει, για πρώτη φορά η Διακομματική Επτροπή των Εκλογών, ενώ σε σχετική ερώτηση είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν με την ίδια απογραφή, με την οποία πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της 6ης Μαίου.

 

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις ξένων ηγετών για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην ευρωζώνη, ο κ. Πικραμμένος αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο: «Πιστεύω ότι οποιαδήποτε δήλωση απ' την πλευρά μου δεν βοηθά».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.