ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: «Η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί με τη βοήθεια της Ευρώπης»

00:13 - 24 Μαϊ 2012 | Πολιτική
«Χρειάζεται διαφοροποίηση των μέτρων του Μνημονίου που δεν αποδίδουν» τόνισε για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Επαφές με Ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες στις Βρυξέλλες είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παρουσίασε την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

 

Παρουσίασε ακόμη την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την οριστική υπέρβαση του Μνημονίου και την έξοδο από την κρίση, με την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης που έχουν επιπτώσεις στο εισόδημα των πολιτών, την ύφεση και την ανεργία.

 

Ο κ. Βενιζέλος είχε επίσης κατ’ ιδίαν συνάντηση με το νέο Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερό και με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού κόμματος της Πορτογαλίας Αντόνιο Χοσέ Σεγκούρο με τον οποίο αντάλλαξαν πληροφορίες και απόψεις σε σχέση με την κατάσταση στις δύο χώρες και με τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται τα προγράμματα προσαρμογής των αντίστοιχων οικονομιών.

 

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Kομμάτων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη, ωστόσο μπορεί να ξεπεραστεί με τη βοήθεια και την αρωγή της Ευρώπης.

 

Στη Σύνοδο Κορυφής παραβρέθηκε υπό την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.