ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα χαρακώματα τα κόμματα

00:47 - 25 Μαϊ 2012 | Πολιτική
Στα χαρακώματα τα κόμματα
Κι ενώ δημοσκόπηση της Public Issue φέρνει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 30% και δεύτερη τη Ν.Δ. με 26%. Στο 15% το ΠΑΣΟΚ.

Εντείνoνται οι επιθέσεις μεταξύ των κομμάτων με τοπροεκλογικό κλίμα να φουντώνει για τα καλά και την πόλωση στο πολιτικό σκηνικόνα αυξάνεται όσο η 17η Ιουνίου έρχεται πιο κοντά. Το «μενού» της Πέμπτης είχε απ’ όλα… Επίθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε υψηλούς τόνους καθώς και τις αντιδράσειςτων υπόλοιπων κομμάτων

 

 

Σαμαράς: «Εμείς χτίζουμε και ο ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίζει»

 

 

Από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεσηκατά του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρετο μήνυμα των εκλογών, το οποίο ήταν «συνεργασία από τη μια και μέσα στο ευρώαπό την άλλη», καθώς είπε ότι «όλα τα κόμματα κάναμε μια μικρή υποχώρηση».

«Δεν έχει δικαίωμα να χαλάσει τις συμμαχίες της χώρας. Ότανβγαίνει ο Ολάντ και υποστηρίζει τις θέσεις που θα βγάλουν την Ελλάδα από τοτέλμα και ο Τσίπρας λέει μέσα στο Παρίσι να μη γίνει ο Ολάντ Ολαντρέου, αυτόείναι επικίνδυνο για τον τόπο», εξήγησε.

Τόνισε ακόμη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «τρέφονται από την απελπισίατου κόσμου», προσθέτοντας ότι όσο μεγαλώνει η απελπισία του κόσμου, τόσοαυξάνονται οι ψήφοι τους.

«Παλία σε αυτές τις συναντήσεις ένιωθα μια μοναξιά, μίλαγα για ανάπτυξη και δενμε άκουγε κανένας», εξήγησε ο Αντώνης Σαμαράς για τις συναντήσεις που είχε μετους κεντροδεξιούς ηγέτες στις Βρυξέλλες, ενώ ανέφερε ότι ψηλά στην ατζέντα τουκόμματός του βρίσκονται τα έργα και οι υποδομές, η εγγύηση των τραπεζικώνκαταθέσεων από την ΕΚΤ – καθώς με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει ο φόβος πουυποβόσκει για τις καταθέσεις - και το ταμείο για επενδύσεις ή μια τράπεζαεπενδύσεων, ώστε να υπάρξει ρευστότητα.

 

 

Τσίπρας: «Τολμάνε καιμιλάνε αυτοί που έφεραν την Ελλάδα εδώ»

 

 

Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπείμε αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τησυνάντησή του με ομοσπονδίες εργαζομένων (ΠΟΕΣΥ, ΟΙΥΕ, ΠΟΘΑ, ΟΗΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ,ΟΣΝΙΕ, ΟΘΕ, ΠΟΕΠΔΧΒ) και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ταυτόχρονα επιτέθηκε κατάτων προέδρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, τους δύο«φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, συνένοχους της τραγωδίας του λαού».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που ναμπορεί να πηγαίνει στο εξωτερικό και να μην λέει αυτά που οι ξένοι ηγέτες είναιέτοιμοι να ακούσουν, αλλά αυτά που ο ελληνικός λαός θέλει να ειπωθούν, να βάζεικόκκινες γραμμές, να χαράζει στρατηγική, να διεκδικεί τα δίκαια του ελληνικούλαού, κάτι που -όπως είπε- μόνο μια κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να τοπράξει.

Για τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι χθες, στιςΒρυξέλλες, φάνηκε να εκλιπαρεί χαμηλόφωνα για μια δήλωση τιμωρίας του ελληνικούλαού και της πατρίδας μας. Από την άλλη, προσέθεσε, ο κ. Σαμαράς, στη ζεστήθαλπωρή των ομοϊδεατών του -την κ. Μερκελ και τους άλλους του ΕΛΚ, φάνηκε να αισθάνεταιάνετα απέναντι σε αυτούς τους οποίους -μέχρι να γίνει ουραγός και δέσμιος τωνακραίων νεοφιλελεύθερων και της κ. Μπακογιάννη- θεωρούσε αντιπάλους.

 

 

ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δενέχει κανένα σύμμαχο στην Ευρώπη

 

 

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον ΑλέξηΤσίπρα ότι οδηγεί τη χώρας μας σε απόλυτη απομόνωση. «Η πραγματικότητα είναιμία: Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανένα σύμμαχο στην Ευρώπη και οδηγούντην Ελλάδα σε απόλυτη απομόνωση» είπε η Φώφη Γεννηματά.

Από το ΠΑΣΟΚ, υπήρξε ακόμα ένα χτύπημα κατά του κ. Τσίπρααπό τον Θόδωρο Πάγκαλο, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter. «Μπορεί τόσο εύκολαο κάθε Τσο... -με συγχωρείτε- Τσίπρας να λοιδωρεί ιστορικά ονόματα;» διερωτήθηκετο στέλεχος του κόμματος.

Συμπλήρωσε ότι «σχολιάστηκε επαρκώς η ανοησία του Τσίπρα, που χαρακτήρισε τονφίλο της Ελλάδας πρόεδρο της Γαλλίας 'Ολαντρέου'» και επισημαίνει ότι «Γεώργιοςκαι Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και ο πρόσφατος πρωθυπουργός, είναι μέρος τηςιστορίας της Ελλάδας».

 

 

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Προσχώρησηπρώην στελέχους της ΝΔ στο κόμμα

 

 

Ο Πάνος Καμμένος περιόδευσε χθες στην περιφέρεια της Μυτιλήνηςόπου παρουσίασε τις βασικές αρχές του κόμματός του για τον τουρισμό, τηναυτιλία και την ενέργεια και μίλησε για τις ιδιαιτερότητες των νησιών . Στηδιάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε του ο κ. Καμμένος παρουσίασε καιτον προσχωρήσαντα στους Ανεξάρτητους Έλληνες πρώην βουλευτή της ΝΔ ΓιάννηΓιαννέλλη ο οποίος, όπως σημείωσε, δεν δέχτηκε θέση ούτε στο ψηφοδέλτιο τηςΛέσβου ούτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο κ. Γιαννέλλης αναλαμβάνει επικεφαλής της επιτροπής προεκλογικού αγώνα, ηοποία θα επιμεληθεί και τις αλλαγές που θα γίνουν σε ψηφοδέλτια - λίστες άλλωνπεριοχών.

 

Βολές κατά του ΣΕΒ απότο ΚΚΕ

 

 «Άκρως επικίνδυνη» χαρακτήρισε την παρέμβαση που έκανετην Τετάρτη ο ΣΕΒ, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έγινεστα γραφεία του κόμματος στον Περισσό.

Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι από τη μια οι επιχειρηματικοίόμιλοι δεν έχουν τίποτα πλέον να κερδίσουν, «τίποτα να πάρουν» από τουςκατώτατους μισθούς των 400 και 500 ευρώ, αλλά ταυτόχρονα ο ΣΕΒ στην παρέμβασήτου «δεν βάζει θέμα να καταργηθεί ο νόμος-μνημονιακός κι αυτός- που έλεγε ότι μειώνονταικατά 35% ο κατώτατος μισθός πρόσληψης για τους νέους μέχρι 25 ετών, καθώς αν ταεπόμενα χρόνια σημειωθεί κάποια ανάκαμψη, αυτοί που θα προσλαμβάνονται στιςβιομηχανίες θα είναι μέχρι 25 ετών, επομένως αυτοί μπορούν να προσλαμβάνονταιμε 400 και 500 ευρώ».

 

ΔΗΜΑΡ: «Να εκμεταλλευτούμετο κλίμα αλλαγής στην Ευρώπη»

 

Για θετική κινητικότητα στην Ευρώπη, που πρέπει νααξιοποιήσει η Ελλάδα, έκανε λόγο ο Φώτης Κουβέλης σχετικά με τα αποτελέσματατης Συνόδου Κορυφής και τόνισε την ανάγκη η χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίουνα αποκτήσει κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέφερε ότι η ΣύνοδοςΚορυφής έδειξε ότι πράγματι υπάρχει αλλαγή του πολιτικού περιβάλλοντος στηνΕυρώπη, καθώς και πως πρέπει να αξιοποιηθεί η κάθε πολιτική δύναμη.

Αργότερα την Πέμπτη, στο κόμμα του κ. Φώτη Κουβέληπροσχώρησε ο μειονοτικός βουλευτής κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος στις τελευταίεςεκλογές ήταν υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας ΝτόραςΜπακιογιάννη.

Ο κ. Αχμέτ που έλαβε περίπου 10.000 ψήφους, δεν ακολούθησε την κ. Μπακογιάννηστην επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία, ενώ η συμφωνία με τη ΔΗΜΑΡ μάλλον θαοδηγήσει το κόμμα του κ. Φώτη Κουβέλη να λάβει μια έδρα στη Ροδόπη. 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:49 - 25 Μαϊ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.