ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ – αυτή τη φορά από την κεντροδεξιά του πτέρυγα

00:05 - 06 Ιουν 2012 | Πολιτική
 Συνεχίζεται η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ – αυτή τη φορά από την κεντροδεξιά του πτέρυγα
Μετά την ομαδική προσχώρηση ενός μεγάλου τμήματος οπαδών του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ – γεγονός που κατεγράφη στις εκλογές της 6ης Μαϊου –, στελέχη του κόμματος του κ. Βενιζέλου διαπιστώνουν τώρα μεγάλη διαρροή παραδοσιακών οπαδών και ψηφοφόρων τους, αυτή τη φορά προς τη Νέα Δημοκρατία.

. Ανήσυχοι και αμήχανο, οι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ βλέπουν ότι δικοί τους άνθρωποι (κατά βάση της συντηρητικής πτέρυγας του κόμματός τους και με ευρωπαϊκό προσαναντολισμό), στρέφονται προς το κόμμα του κ. Σαμαρά, προκειμένου να περιορίσουν τις πιθανότητες να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σχέση μας με τους ευρωπαίους και για το μέλλον της χώρας.

 

Αν οι ανησυχίες και οι φόβοι του ΠΑΣΟΚ για διπλή λεηλασία των ψηφοφόρων του επαληθευτούν, τότε το άλλοτε κραταιό κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου κινδυνεύει να βρεθεί με μονοψήφιο ποσοστό στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και να περιοριστεί ο ρόλος του και στις μετεκλογικές διεργασίες, ένας ρόλος που μέχρι πρότινος φαινόταν ότι θα είναι ούτως ή άλλως ρυθμιστικός, αφού το ΠΑΣΟΚ θα ήταν κυβερνητικός εταίρος, όποιος κι αν αναλάμβανε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

 

Παραπλήσιες εκτιμήσεις γίνονται τώρα και στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας, όπου φαίνεται ότι τροποποιείται αρκετά πλέον η επικοινωνιακή τακτική της Συγγρού, που ως τώρα είχε στόχο τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι έγινε αντιληπτό ότι δεν θα μπορούσαν να απαναπατρίσουν αντιμνημονιακούς πρώην οπαδούς της ΝΔ που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλ’ ότι η μόνη δεξαμενή από την οποία θα μπορούσαν να αντλήσουν ψήφους είναι πολίτες που αποδέχονται ή έστω ανέχονται τις ρυθμίσεις του μνημονίου και που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξαν κάποιο από τα κόμματα που βρίσκουν αναπόφευκτη την  συμμόρφωση στις επιταγές της τρόικας και των δανειακών συμβάσεων που έχει η χώρα υπογράψει.

 

Έτσι η ΝΔ άρχισε ήδη να ανεβάζει τον πήχυ του τρόμου, επισείοντας τον κίνδυνο να εκλεγεί μια κυβέρνηση που θα επιφέρει διακοπή της χρηματοδότητησης από την τροικα και ενδεχομένως έξοδο από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.