ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημιουργία Ξανά: Νέος κύκλος αποχωρήσεων με βαρείς χαρακτηρισμούς

13:10 - 06 Ιουν 2012 | Πολιτική
Σοβαρές ενδείξεις διάλυσης παρουσιάζει το κόμμα «Δημιουργία Ξανά» του κ. Τζήμερου το οποίο ως γνωστόν συμπράττει στις επικείμενες εκλογές με την «Δράση» του κ. Στέφανου Μάνου και την «Φιλελεύθερη Συμμαχία» του κ. Γρηγόρη Βαλλιανάτου. Πέραν των αρχικών διαφωνιών μελών, όσον αφορά τις πολιτικές διαφορές των τριών σχηματισμών, που οδήγησαν σε μαζική παραίτηση οκτώ μελών του πολιτικού συμβουλίου, οι αντιδράσεις κορυφώνονται με αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών όπως οι κ. Λουκόπουλος που ήταν συνιδρυτής και αντιπρόεδρος του κόμματος και Επιτροπάκης, που ήταν μέλος της Εθνικής Επιτροπής. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις επιστολές παραίτησης τους, οι δύο αποχωρήσαντες προχωρούν σε σκληρή κριτική όσον αφορά την συμπεριφορά του κ. Τζήμερου.

Ο κ. Λουκόπουλος, επισημαίνει λακωνικά πως έχει χαθεί η εμπιστοσύνη, ενώ ο κ. Επιτροπάκης  κατηγορεί ανοικτά τον κ. Τζήμερο για προσωπική ιδιοτελή αντζέντα, υπογραμμίζοντας ότι ο. Τζήμερος ουδόλως ενδιαφέρθηκε να συγκροτήσει ένα κόμμα με πραγματικές αρχές, πρόγραμμα και πολιτικούς στόχους, αλλά να «στήσει» μια τεράστια επικοινωνιακή μηχανή, αξιοποιώντας τις πραγματικά εξαιρετικές ρητορικές ικανότητες του και χρησιμοποιώντας ως μόνιμο άλλοθι την πίεση του χρόνου.

«Ιδρυτική Διακήρυξη, καταστατικό, οικονομική διαφάνεια, όλα ήταν και παραμένουν προσχηματικά, εφόσον στην πραγματικότητα τίποτε δεν ακολουθείται» τονίζει στην επιστολή του ο κ. Επιτροπάκης.

 

«Αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής αγνοήθηκαν και καταστρατηγήθηκαν, ενώ το καταστατικό ευτελίστηκε τόσο στον τύπο όσο και στην ουσία. Επιστέγασμα όλων αυτών ήταν η συγκρότηση λιστών κατά παράβαση των αποφάσεων της Εθνικής Επιτροπής και η επιλογή προσώπων που δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με τον πολιτικό μας φορέα, με αποτέλεσμα την ένταξη εντός αυτών «αλεξιπτωτιστών» και γόνων πολιτικών» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησης του, ενώ σε άλλο σημείο τονίζει

«ενώ η κύρια επιχειρηματολογία για τη συνεργασία με τη Δράση ήταν η καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεργασιών, στο ίδιο το κόμμα καλλιεργήθηκε ακριβώς το αντίθετο! Ο Πρόεδρος έπαιρνε και παίρνει όλες τις αποφάσεις μόνος του, συνεπικουρούμενος από τον Σοφέρ και τη Γραμματέα του, οι οποίοι συμμετέχουν σε όλες τις διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος του κόμματος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έχουν παντελή άγνοια».

 

Τέλος αξιοσημείωτη είναι η παρατήρηση του όσον αφορά την καταστρατήγηση των θεμελιωδών αρχών του κόμματος όσον αφορά τις σχέσεις του με τα ΜΜΕ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

 

«Τα δε ιδεολογικά χαρακτηριστικά που επιχειρήθηκε να αποδοθούν στη συνεργασία αυτή, ακυρώθηκαν αυτοστιγμεί με τη δήλωση περί «συστημικής στήριξης» από συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα, αποκαλύπτοντας θεαματικά πόσο χαλαρές ήταν οι αντιστάσεις του Προέδρου στους πειρασμούς της εξουσίας».

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.