ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με άγριες διαθέσεις η προεκλογική τακτική της ΝΔ

20:44 - 10 Ιουν 2012 | Πολιτική
Με άγριες διαθέσεις η προεκλογική τακτική της ΝΔ
Υποστηρίζουν ότι ήδη αποδίδει καρπούς.

Πολυμέτωπο αγώνα σε πολύ οξύς τόνους ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία, εκτιμώντας ότι η τακτική αυτή αποδίδει καρπούς και πως το κόμμα του κ. Σαμαρά έχει ήδη εξασφαλίσει – όπως υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη -  την πρώτη θέση, αλλ’ όχι φυσικά την αυτοδυναμία, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

 

 

Η Νέα Δημοκρατία δεν στρέφεται ιδιαιτέρως εναντίον του ΠΑΣΟΚ, καθώς το κόμμα αυτό, υιοθετώντας χαμηλούς τόνους και προβάλλοντας την ανάγκη συναινετικών λύσεων, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αντιπαραθέσεων. Άλλωστε ό,τι είναι να κερδίσει από το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. το κερδίζει επισείοντας το ενδεχόμενο να αναδειχθεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, στο στόχαστρο του επικοινωνιακού επιτελείου της Λεωφόρου Συγγρού έχουν μπεί κατά κύριο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη μεριά τα κόμματα της ακροδεξιάς, όπως είναι οι «Ελεύθεροι Έλληνες» του κ. Καμμένου, ο ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη, αλλά και το φασιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή». Η εκτίμηση είναι ότι και τα τρία αυτά κόμματα έχουν υποστεί κιόλας μεγάλες απώλειες σε σχέση με τα ποσοστά που είχαν στις εκλογές της 6ης Μαϊου και ότι το μεγαλύτερο μέρος των πρώην ψηφοφόρων τους στρέφονται στη Ν.Δ.

 

 

Επιτελείο στελεχών της Λεωφόρου Συγγρού, ερευνά ήδη γεγονότα από το πρόσφατο αλλά και το απώτερο παρελθόν καθώς και δραστηριότητες στελεχών των αντίπαλων κομμάτων, που μπορεί να έχουν «εκτεθεί» κατά διάφορους τρόπους. Ένα από τα πρόσωπα αυτά είναι και ο κ. Αμυράς, για τον οποίον η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι στο παρελθόν είχε ταχθεί δημόσια υπέρ του «αντάρτικου πόλεων». Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι ο κ. Αμυράς ουδεμία σχέση έχει με το κόμμα της Κουμουνδούρου. Αλλά ο κ. Μιχελάκης επέμεινε, επικαλούμενος και δημοσίευμα της «Αυγής» όπου ο προαναφερόμενος φερόταν ως υποψήφιος στις εκλογές του Μαϊου με το κόμμα του κ. Τσίπρα. Αλλά – πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης – τελικά το όνομα απεσύρθη.

 

 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι  ότι η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται πλέον στη Χρυσή Αυγή με οξύς χαρακτηρισμούς, αποδίδοντας στο κόμμα αυτό ναζιστικό περιεχόμενο και εγκληματική δράση – κάτι που ως τώρα, οι περισσότεροι απέφευγαν να κάνουν, καθώς στο κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου υπήρχε πάντα μια απειλητική ατμόσφαιρα που δημιουργούσε ένα «μούδιασμα» τόσο σε πολιτικούς όσο και σε δημοσιογράφους. Είναι ωστόσο αλήθεια, ότι μετά το βίαιο επεισόδιο στον Antenna οι περισσότεροι μιλούν πιο ανοικτά.

 

 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι και τα τηλεοπτικά σποτ που ετοίμασε και ετοιμάζει η ΝΔ για τις τελευταίες προεκλογικές ημέρες, δεν αφορούν το δικό της πρόγραμμα, αλλά αποτελούν οξείες επιθέσεις εναντίον των αντιπάλων της. Είναι χαρακτηριστικό το σποτ εκείνο που παρουσιάζει νεαρό άνδρα να αρνείται να πληρώσει το λογαριασμό για τα φιλετάκια του στο εστιατόριο και να εκδιώκεται άρον άρον μπρος στο απογοητευμένο βλέμμα της συνοδού του.

Η   

Τελευταία τροποποίηση στις 20:47 - 10 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.