ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορυφώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση

01:33 - 11 Ιουν 2012 | Πολιτική
Κορυφώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση
Στα «μαχαίρια» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Έξι μέρες πριν από τις εκλογές, η κόντρα μεταξύ των δύο κόμματων μπαίνει στην τελική της ευθεία ενώ τα υπόλοιπα κόμματα εντείνουν τις προσπάθειες τους εν όψει της τελευταίας εβδομάδας πριν από την κάλπη.

Μαίνεται η προεκλογική αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μία εβδομάδα πριν τις κάλπες της 17ης Ιουνίου.

 

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης έδωσε συνέχεια στις καταγγελίες για υιοθέτηση «περιθωριακών» και «επικίνδυνων» απόψεων στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος δηλώσεις των Ιφικράτη Αμυρά,Δημοσθένη Παπαδάτου - Αναγνωστόπουλου και του «καθοδηγητή του κ. Τσίπρα» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- κ. Ζίζεκ.

 

«Πριν 24 ώρες έλεγαν επισήμως, ότι δεν έχουν καμία σχέση» με τον Ιφ. Αμυρά και σήμερα παραδέχονται ότι είναι μέλος τους. «Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγγέλλει τις περιθωριακές αυτές απόψεις, γιατί είναι κυρίαρχες μέσα στο κόμμα τους. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε με νόημα ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και για τις θέσεις του στο μεταναστευτικό.

 

Σεέντονο ύφος ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ,που έκανε λόγο για παραλήρημα υβρεολογίας και συκοφαντιών του εκπροσώπου τηςΝΔ.

 

«Δενμπορούμε να παρακολουθήσουμε το καθημερινό πλέον παραλήρημα υβρεολογίας καισυκοφαντιών του κ. Μιχελάκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αυτοί που δεν έχουν καμία θέση και πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, γιατην ανόρθωση της κοινωνίας και της οικονομίας, για την επαναθεμελίωση τηςΕυρώπης σε νέες βάσεις δημοκρατίας, αλλά και για το μεταναστευτικό ζήτημα, είναιοι ίδιοι που προσπαθούν να κρύψουν την πολιτική μνημονιακή τους γύμνιαεξαπολύοντας λάσπες», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Έναείναι βέβαιο: ότι οι ανακοινώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ θα μείνουν στηνιστορία ως μνημείο πολιτικής γελοιότητας».

 

«Δεύτερο εικοσιτετράωρο και ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε έχει διαγράψει, ούτε έχει αποδοκιμάσει ταστελέχη εκείνα που, με δηλώσεις τους, υποστηρίζουν το αντάρτικο πόλεων και τηβία στην πολιτική πρακτική», ανταπάντησε ο κ. Μιχελάκης.

 

Εν τω μεταξύ, σε υψηλούς τόνους συνεχίζουν την προεκλογική τους δράση και ταυπόλοιπα κόμματα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής τάχθηκε υπέρ ενός σχήματος εθνικής συνευθύνης, προκειμένου να διαπραγματευτεί με αξιοπιστία με τουςεταίρους, ενώ σημείωσε ότι κάθε άλλο κυβερνητικό σχήμα θα αντιμετωπίζει καιεσωτερικά τον κίνδυνο διχασμού της κοινωνίας ή αδυναμία της εφαρμογής τουπρογράμματός του.

 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το σχήμα εθνικής συνευθύνης θασυνδιαπραγματευθεί με τους εταίρους και θα συνυπογράψει τις αλλαγές στοΜνημόνιο.

Όσον αφορά για το χρονικό προσδιορισμό της κυβέρνησης αυτής, ανέφερε ότι τοόριο που ανέφερε έως το 2014, δηλαδή τις ευρωεκλογές, είναι το ελάχιστο καιπρόσθεσε ότι εκείνος θα προτιμούσε πλήρη 4ετία.

 

Καμμένος: Κατά Σαμαρά – Βενιζέλου

 

Επίθεση προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» από τις Σέρρες, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο περιοδείας του στη βόρεια Ελλάδα. «Αυτοί που συνυπέγραψαν για τους όρους του μνημονίου και τα μνημόνια, αυτοί που έφεραν την Ελλάδα στην τρόικα και του Έλληνες τους οδήγησαν στην αγχόνη να ξέρουν ότι δενθα γλιτώσουν και θα πληρώσουν ποινικά και αστικά» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος ,υποστηρίζοντας ότι δεν θα συνεργαστεί με τον κ. Σαμαρά και τα μνημονιακάκόμματα.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.«Ο κ. Βενιζέλος είναι ένας από αυτούς. Αντί ο κ. Βενιζέλος να μαζεύεται και ναντρέπεται, αντί ο κ. Βενιζέλος να παραδοθεί μαζί με την κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου και τον εκπρόσωπο της λέσχης Bilderberg τον Παπακωνσταντίνου,ας σιωπήσει τουλάχιστον την ώρα που υποφέρει ο ελληνικός λαός. Πάντως δενθα γλιτώσει από εμάς».

 

Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ από ΚΚΕ

Δριμείακριτική κατά του Αλέξη Τσίπρα και των πολιτικών που εκφράζει η Κουμουνδούρουεξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα.  Σεσυνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής» η ΓΓ του ΚΚΕ τονίζει:

 

 «Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες για την"κυβέρνηση της Αριστεράς". Μάλιστα, μετά την εξαγγελία τουπρογράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η θέση μας ενισχύθηκε. Θα είναι ολέθριο λάθος γιατο λαϊκό κίνημα να παροπλιστεί σε μία λογική αναμονής και ψεύτικων προσδοκιώνσε συνθήκες που αντικειμενικά θα οδηγούμαστε στην περαιτέρω πτώχευση του λαού,είτε με ανεξέλεγκτη πτώχευση, είτε με "κούρεμα" και νέο Μνημόνιο καισίγουρα στο έδαφος των αντιλαϊκών δεσμεύσεων της ΕΕ».

Η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτηρίζει, επίσης, ψεύτικα τα διλήμματα που θέτουν η ΝΔ καιτο ΠΑΣΟΚ και συνεχίζοντας την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι μεταλλάσσεταισε ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.

 

ΔΗΜΑΡ: «Να είμαστε τρίτο κόμμα»

Σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης επτά θέσεων που αποτελεί τηνπρογραμματική πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συγκρότηση προοδευτικήςκυβέρνησης συνεργασίας παρουσίασε ο Φώτης Κουβέλης, στη διακαναλική συνέντευξη.

Όπως τόνισε ο κ.Κουβέλης, πρόκειται για το σχέδιο που θα απευθύνει στιςπολιτικές δυνάμεις της χώρας μετά την διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίουκαι σημείωσε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  παρέθεσαν συγκεκριμένα αιτήματα και όχισχέδιο διακυβέρνησης.

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι επέλεξε να οδηγήσειτη χώρα σε δεύτερες εκλογές, εξυπηρετώντας το εκλογικό κομματικό του συμφέρον.

 Τον κατηγόρησε για«κυμαινόμενη θέση απέναντι στο μνημόνιο» και τόνισε ότι με την μονομερήκαταγγελία του μνημονίου ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «άλμα στο κενό». Κάλεσε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑνα αποσαφηνίσει και να σταθεροποιήσει τη θέση του.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:44 - 11 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.