ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πικραμμένος: Θα είμασταν σε καλύτερη μοίρα αν δουλεύαμε από κοινού

15:26 - 15 Ιουν 2012 | Πολιτική
Κληθήκαμε να διαχειριστούμε την πορεία της χώρας σε δύσκολες ώρες, κάτω από συνθήκες ιστορικές, συνθήκες ιδιαίτερης κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής έντασης, είπε προς τους υπουργούς ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι αναγκαίο να παραδεχθούμε ότι η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα αν όλοι μας βάζαμε στην άκρη τις διαφορές μας και δουλεύαμε από κοινού για το καλό της πατρίδας».

Κάλεσε τους υπουργούς -και ειδικά τους αρμόδιους- να πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, ενώ έκανε αναφορά στα δύσκολα θέματα που κλήθηκε να διαχειριστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση:

«Θέλω επίσης να υπογραμμίσω ότι παρότι είμαστε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, τα προβλήματα που διαχειριστήκαμε αυτές τις 30 μέρες, κάθε άλλο παρά τρέχοντα ήσαν. Αντιθέτως αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολα προβλήματα με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο. Αναγκασθήκαμε σε αρκετές περιπτώσεις να περπατήσουμε πάνω σε μια λεπτή γραμμή ώστε και αποτελεσματικοί να είμαστε αλλά και εντός των ορίων που το Σύνταγμα και οι νόμοι θέτουν στην αποστολή μας» ανέφερε ο κ. Πικραμμένος.

Ενδεικτικά ανέφερε:

  • μια δύσκολη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών με τα βλέμματα όλων στραμμένα πάνω στην Ελλάδα και να θέσουμε το μείζον ζήτημα της ανάπτυξης,
  • την εξεταστική περίοδο για δεκάδες χιλιάδες μαθητές,
  • μια σοβούσα κρίση στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία,
  • μια διαφαινόμενη κακή –ή τουλάχιστον χειρότερη από την περσινή- σεζόν για τον ελληνικό τουρισμό,
  • μια επικίνδυνη αδράνεια σε κρίσιμους τομείς του κράτους όπως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός,
  • επικίνδυνα φαινόμενα αυτοδικίας που δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο και εντείνουν τη δυσπιστία απέναντι στις αρχές,
  • τον κίνδυνο ενός black out στην αγορά ενέργειας λόγω των σημαντικών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες ενεργειακές επιχειρήσεις
  • και φυσικά την προετοιμασία για το 2ο γύρο εκλογών με σημαντικά μειωμένο προϋπολογισμό σε σχέση με την 6η Μαϊου.

Τέλος, κάλεσε τους υπουργούς να φτιάξουν φακέλους με τα θέματα που θα παραδώσουν στους διαδόχους τους, ενώ κάλεσε όλους να βρίσκονται σε επιφυλακή μέχρι την ημέρα που θα παραδώσουν στην επόμενη κυβέρνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.