ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είπαν μετά την κάλπη οι πολιτικοί αρχηγοί

12:14 - 17 Ιουν 2012 | Πολιτική
Τι είπαν μετά την κάλπη οι πολιτικοί αρχηγοί
Δείτε τις δηλώσεις που κάνανε οι επικεφαλής των κομμάτων μετά από την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος

Στην Πύλο ψήφισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Στη συνέχεια έκανε μια σύντομη δήλωση:: «Σήμερα μιλάει ο ελληνικός λαός, αύριο ξεκινά νέα εποχή για την Ελλάδα».

 

Στην Κυψέλη ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας.«Τον φόβο τον νικήσαμε. Σήμερα ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα. Σήμερα ανοίγουμε δρόμο σε ένα καλύτερο αύριο. Με τον λαό μας ενωμένο, αξιοπρεπή και περήφανο. Σε μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προκοπής, ισότιμο μέλος μιας Ευρώπης που αλλάζει. Μιας Ευρώπης των λαών και της αλληλεγγύης.
Είμαστε αισιόδοξοι. Το μέλλον ανήκει στους κομιστές της ελπίδας. Θα νικήσουμε.», δήλωσε ο επικεφαλήςτου ΣΥΡΙΖΑ μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

 

Στο 8ο δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης ψήφισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως δήλωσε στη συνέχεια: «Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να διασφαλίσει, σήμερα, τη συνοχή της κοινωνίας και την ενότητα του έθνους. Πρέπει, αύριο, η χώρα να έχει κυβέρνηση. Και η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να την κρατήσει όρθια και να της δώσει προοπτική είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο Περιστέρι ψήφισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ,  Αλέκα Παπαρήγα. Μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, η κ. Παπαρήγα αντί να κάνει κάποια από τις καθιερωμένες δηλώσεις, αναφέρθηκε στο θέμα του πλαστού προφίλ στο twitter σύμφωνα με το οποίο το ΚΚΕ συνιστά στους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν άλλο κόμμα. Η κυρία Παπαρήγα απευθύνθηκε στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έχει επιληφθεί του θέματος. 

 

Στο Περιστερί και ειδικότερα στο 2ο Γυμνάσιο Λύκειο ψήφισε και ο Φώτης Κουβέλης. «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψηφίζουν με ελπίδα χωρίς φόβο, με θέληση... Η Ελλάδα μπορεί να περπατήσει δρόμους προόδου και προκοπής. Όλοι να είμαστε όρθιοι να βγούμε από τα αδιέξοδα πού τεμαχίζουν, που πληγώνουν την κοινωνία», τόνισε ο κ. Κουβέλης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

 

Στο 1625 εκλογικό τμήμα Ζωγράφου ψήφισε η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη. Σε στενούς συνεργάτες εμφανίστηκε αισιόδοξη για τα αποτελέσματα. Όπως δήλωσε μετά: «Από χθες, η Αττική καίγεται. Ας μην ρίξουμε στην κάλπη, σήμερα, τα αποκαΐδια ενός πολιτικού συστήματος. Στήνουμε τη νέα Ελλάδα, με ελπίδα και προοπτική, όχι για να αναγεννήσουμε φοίνικες που σημειώνουν και παραπέμπουν σε παλιές εποχές», τόνισε η κ. Κοντούλη και πρόσθεσε: «Ελπίδα και προσπάθεια για μία νέα Ελλάδα, που δεν θα χαίρεται μόνο με τις νίκες της Εθνικής. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν λόγο και ρόλο σε αυτή τη νέα Ελλάδα και θα είναι παρόντες».

 

Ο Πάνος Καμμένος ψήφισε στην Αλεξανδρούπολη. Όπως δήλωσε: «Από τον Έβρο, τον ακριτικό Έβρο και την Θράκη, την Θράκη που αποτελεί την βάση του αμυντικού κορμού της ασπίδας του ελληνισμού, του κορμού Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος, οι Ανέξάρτητοι Έλληνες στέλνουμε ένα μήνυμα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο φόβος είναι αυτός που σε κάνει να κερδίζεις πιθανώς μια μάχη.Η ελπίδα είναι αυτή που σε κάνει να κερδίζεις τον πόλεμο.

 

Στα Γιάννενα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα "η ψήφος του ελληνικού λαού να μας οδηγήσει στον σχηματισμό μίας σταθερής κυβέρνησης που θα επιληφθεί αμέσως της επίλυσης των προβλημάτων που βασανίζουν τον ελληνικό λαό".

 

Από το Καλέντζι όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έστειλε το δικό του μήνυμα.

 

"Με πολλή δουλειά, με κόπο και θυσίες του ελληνικού λαού, με δύσκολες αποφάσεις και σκληρές μάχες και προτάσεις κατακτήσαμε πολλά. Βάλαμε τις βάσεις για μια Ελλάδα αυτοδυναμίας, μία Ελλάδα παραγωγική, μια Ελλάδα πιο δίκαιη. Δεν μπορούμε να κάνουμε πισωγυρίσματα, ούτε να μείνουμε στάσιμοι, αλλά να συνεχίσουμε με ελπίδα, πίστη και ειλικρίνεια, γιατί τα οράματα δεν χτίζονται με μεγάλα και εύκολα λόγια, αλλά με κόπο, αγώνες και σιγουριά για τις βάσεις που έχουμε βάλει.

 

Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κανένα αρκεί εμείς να το πιστέψουμε, ότι Ελλάδα μπορεί, ότι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας και η εγγύηση γι’ αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ" ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:57 - 17 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.