ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφώνησαν στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας...

19:29 - 19 Ιουν 2012 | Πολιτική
Συμφώνησαν στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας...
Έντονες διαβουλεύσεις για τους υπουργούς... Έως αύριο οι τελικές ανακοινώσεις

Συνεχίζονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης τις τελευταίες ώρες, με όλες τις απόψεις να συγκλίνουν στο ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα υπάρξουν και οι τελικές ανακοινώσεις.

Όπως όλα δείχνουν, ο Αντ. Σαμαράς θα είναι ο επόμενος πρωθυπορυγός, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση του υπουργικού συμβουλίου.

Σε εξέλιξη άλλωστε βρίσκεται συνάντηση των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή προκειμένου να συζητήσουν από κοινού τα διαδικαστικά για την επίτευξη συμφωνίας σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

Τη ΝΔ θα εκπροσωπήσουν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης και τη ΔΗΜΑΡ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ συνάντησε τους εκλεγμένους βουλευτές του κόμματος ενώ έχει ζητήσει από τα επτά στελέχη που συγκροτούν το άτυπο επιτελείο να βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να συνεδρίασουν εκ νέου.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η εκτελεστική γραμματεία της ΔΗΜΑΡ ενώ η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, στις 19.30, θα συνεδριάσει εκτάκτως για να επικυρώσει το πλαίσιο της συμφωνίας για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Οι τρεις αρχηγοί όμως βρίσκονται σε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες, προκειμένου να διευθετηθούν δύο ειδών θέματα για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Το πρώτο θέμα αφορά στις προγραμματικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης, και το δεύτερο αφορά στα πρόσωπα

Ο κ. Βενιζέλος δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει εμβληματικά στελέχη του ΠαΣοΚ στη νέα κυβέρνηση, αλλά παραμένει ανοιχτό αν θα επιλέξει πολιτικά πρόσωπα χωρίς κυβερνητική φθορά όπως π.χ. οι Π. Ευθυμίου, Φώφη Γεννηματά, Ι. Μανιάτης, Φ. Σαχινίδης ή αν θα χρησιμοποιήσει και τεχνοκράτες όπως οι Γ. Ζαννιάς - η εμπειρία του οποίου θεωρείται πολύτιμη καθώς συμμετείχε από την αρχή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα-  Ν. Μαραβέγιας, κ.ά.
Τους υπηρεσιακούς υπουργούς Αντώνη Μανιτάκη (για το Δικαιοσύνης) και Αντώνη Ρουπακιώτη (για το Εργασίας) φαίνεται να προκρίνει η ΔΗΜΑΡ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.