ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορίζοντα τετραετίας θα έχει η κυβέρνηση Σαμαρά

16:42 - 21 Ιουν 2012 | Πολιτική
Ορίζοντα τετραετίας θα έχει η κυβέρνηση Σαμαρά
Τι αναφέρει το κείμενο της τριμερούς επιτροπής που επεξεργάστηκε το πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων του κ. Αντ. Σαμαρά.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το κείμενο της τριμερούς επιτροπής που επεξεργάστηκε το πλαίσιο κυβερνητικού προγράμματος το θα είναι κατά βάση και ο κορμός των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

 

Αναλυτικότερα, στο κείμενο αναφέρεται ότι η κυβέρνηση αυτή θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα αυτών που ορίζει το σύνταγμα (δηλαδή, τετραετία).

 

Η νέα κυβέρνηση σχεδιάζει να αναθεωρήσει τους όρους  του μνημονίου χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη και  την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με διακήρυξή της την Πέμπτη. 

 

"Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να  αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο  την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ούτε την παραμονή της στο ευρώ", ανέφερε η  διακήρυξη.

 

Το κείμενο αναφέρει ακόμη ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να μην αμφισβητήσει  τους στόχους μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, ελέγχου του χρέους και  εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.