ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω 30% οι αμοιβές των υπουργών

20:29 - 21 Ιουν 2012 | Πολιτική
Κάτω 30% οι αμοιβές των υπουργών
Ανήγγειλε ο πρωθυπουτγός στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Έργο και όχι λόγια και προθέσεις ζήτησε από τους υπουργούς του ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Αντ. Σαμαράς, κατά την εισήγησή του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

«Σήμερα είναι η αρχή μιας νέας εποχής για το πολιτικό σύστημα» είπε ο κ.Σαμαράς στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ξεκινώντας την ομιλία τους  τονίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα που ορίζει το Σύνταγμα.

Τόνισε ότι σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχουν κομματικά φέουδα και στεγανά και υπογράμμισε ότι παρότι είναι τρικομματική, είναι ενιαία.

Υπογράμμισε ότι οι βασικοί της στόχοι είναι η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση με διασφάλιση της ευρωπαϊκής της πορείας και η αποτελεσματικότητα.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι μισθοί των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου θα μειωθούν κατά 30%, ενώ θα περιοριστεί και η χρήση των κρατικών αυτοκινήτων στον ελάχιστο βαθμό. «Πρέπει εμείς να δείξουμε πρώτοι το καλό παράδειγμα» είπε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε, παράλληλα, από τους υπουργούς να μην εμφανίζονται κάθε μέρα και χωρίς λόγο στα κανάλια και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει κεντρικός συντονισμός στην επικοινωνιακή διαχείριση.

«Με νοιάζει το έργο και το αποτέλεσμα» είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει περίοδο χάριτος. «Θα πρέπει να δείξουμε έργο από την πρώτη στιγμή».

Ο κ.Σαμαράς τόνισε ότι και τα άλλα κόμματα θα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και πρόσθεσε ότι δεν είναι ώρα για στείρα αντιπολίτευση.

Πρέπει να δείξουμε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι κάτι αλλάζει στον τόπο μας, τόνισε, σημειώνοντας ότι αναμένει τη στήριξη τόσο των δυνάμεων του έθνους όσο και των εταίρων. «Θα αποδείξουμε ότι αξίζουμε τη στήριξή τους γιατί εμείς τις δεσμεύσεις μας τις κρατάμε».

Τελευταία τροποποίηση στις 00:46 - 22 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.