ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν πηγαίνει στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς, ο Αβραμόπουλος στη θέση του

12:25 - 24 Ιουν 2012 | Πολιτική
«Απαγορευτικό» στον πρωθυπουργό από τους ιατρούς

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από αντιπροσωπία, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλος και στην οποία θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γ.Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας.

Όπως είπε, ο θεράπων ιατρός του πρωθυπουργού Παναγιώτης Θεοδοσιάδης, το χειρουργείο ήταν βαρύ και ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρέπει να ταξιδέψει, ούτε με αεροπλάνο, ούτε οδικώς.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής, ο κ. Θεοδοσιάδης επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός κατανόησε το ρίσκο που θα είχε για την υγεία του το ενδεχόμενο να ταξιδέψει και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα ακολουθήσει τις οδηγίες των γιατρών του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό απαιτεί ακινησία. Ο κ. Σαμαράς θα πάρει τη Δευτέρα εξιτήριο, αλλά πρέπει να παρακολουθείται επί περίπου μία εβδομάδα. Θα πρέπει να βρίσκεται σε ήσυχο περιβάλλον, αν και δεν απαγορεύεται να δεχθεί συνεργάτες του, όπως είπε ο θεράπων ιατρός του.

Ο κ. Θεοδοσιάδης επισήμανε ότι η εικόνα μετά το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη ο πρωθυπουργός είναι ικανοποιητική, σημείωσε ωστόσο ότι η επέμβαση δεν μπορούσε να πάρει αναβολή.

Ανέφερε, δε, ότι ο κ. Σαμαράς είχε ενοχλήσεις προ διμήνου στο μάτι. Τότε, σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσιάδη, είχε υποβληθεί σε εξετάσεις και είχε ακολουθηθεί η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μετά την ιατρική απαγόρευση στον Αντώνη Σαμαρά να ταξιδέψει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε και επισήμως ότι ο πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και αντ' αυτού στη Σύνοδο Κορυφής θα μετάσχει ελληνική αντιπροσωπία.

Επικεφαλής της αντιπροσωπίας θα τεθεί ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος και σε αυτήν θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γ.Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.