ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σφοδρή επίθεση από την αντιπολίτευση για το πρόγραμμα των τριών

02:02 - 25 Ιουν 2012 | Πολιτική
Σφοδρή επίθεση από την αντιπολίτευση για το πρόγραμμα των τριών
Με το κείμενο της προγραμματικής συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να δίνεται στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο, οι αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων κομμάτων ήταν, όπως αναμενόταν, έντονη.

«Κάθε διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι εξαρχής υπονομευμένη και οι συζητήσεις με την τρόικα απλά παρατείνουν το μαρτύριο της σταγόνας για το δοκιμαζόμενο λαό μας» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «η νέα κυβέρνηση είναι όμηρος της απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου», καθώς «αυτή υπήρξε και η προεκλογική δέσμευση των περισσοτέρων δυνάμεων που τη στηρίζουν, αλλά και η μετεκλογική προγραμματική της εξαγγελία».

«Η αγνόηση του καταδικαστικού μηνύματος των τελευταίων εκλογών απέναντι στο μνημόνιο και τις αντικοινωνικές πολιτικές λιτότητας από τις κυρίαρχες ευρωπαϊκές δυνάμεις και τη νέα κυβέρνηση, οδηγεί σε νέα αδιέξοδα τόσο τη χώρα μας, όσο και την ΕΕ στο σύνολό της» προσθέτει.

Αν. Ελλ.: Υποχείριο της τρόικας η κυβέρνηση

«Οι γνωστοί συνέταιροι της εξουσίας Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος, με τη νέα τους αριστερή μεταγραφή Φώτη Κουβέλη, επαναλαμβάνουν μετεκλογικά όσα έλεγαν προεκλογικά» αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος, σχολιάζοντας το προγραμματικό πλαίσιο συμφωνίας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, ενώ δίδονται υποσχέσεις και εκφράζονται προθέσεις, η κυβέρνηση «είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της τρόικας, η οποία σπεύδει τη Δευτέρα στην Αθήνα για να δώσει τις εντολές της».

«Τους ενημερώνουμε» καταλήγει η ανακοίνωση «ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βλέπουμε το…τυράκι, αλλά ακόμα δεν είδαμε τη φάκα. Την περιμένουμε στις προγραμματικές δηλώσεις και στα πρώτα νομοσχέδια».

Κατά του λαού η νέα κυβέρνηση, λέει το ΚΚΕ

«Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ότι θα γίνει για την ανακούφιση του λαού, είναι μια αναγκαστική προσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και την ευρωζώνη» αναφέρεται σε ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, που εκδόθηκε με αφορμή το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

«Η όποια επιμήκυνση θα φορτώνει νέα δεινά στο λαό και όχι ανακούφιση, ενώ δεν θα σταματήσει τη νέα χρεοκοπία» προστίθεται και επαναλαμβάνεται η προεκλογική δέσμευση του ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία «θα φέρει στη Βουλή σχέδια νόμου για την κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης, καθώς και τροποποιήσεις για καίρια λαϊκά προβλήματα».

«Δεν υπάρχει χρόνος αναμονής», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Χρειάζεται», καταλήγει «επειγόντως ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες, ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί την ΕΕ και τους μεγάλους επιχειρηματίες, φορτώνει τις συνέπειες της κρίσης στο λαό και εγκλωβίζει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διαμάχες και πολέμους».

Τελευταία τροποποίηση στις 02:24 - 25 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.