ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεδίκογλου: «Δεν ισχύουν αυτά που λέγονται για τον Ράπανο»

12:51 - 25 Ιουν 2012 | Πολιτική
«Θα παρουμε μαζί με τους εταίρους μας τις αποφάσεις για το τι πρέπει να αλλάξουμε» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Βήμα- βήμα, θα αρχίσει η επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα, όπως διευκρίνισε, αναφορικά με τη συμφωνία των τριών κομμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

 

      Ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι η συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αναφέρεται σε ορίζοντα τετραετίας και εξήγησε ότι τα ζητήματα δεν θα τεθούν όλα μαζί. «Για παράδειγμα, αυτήν τη στιγμή, είναι ώριμο να συζητήσουμε την επαναδιαπραγμάτευση της επιμήκυνσης του χρέους, γιατί είναι κάτι που και οι εταίροι μας έχουν αρχίσει να το συζητάνε.

 

Μπορούμε να θέσουμε το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ, γιατί έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η αύξηση του ΦΠΑ οδήγησε σε μείωση των εσόδων, αύξηση της ανεργίας και πολλαπλασιασμό των λουκέτων στις επιχειρήσεις. Αυτά είναι ζητήματα που θεωρούμε ότι μπορούν να τεθούν και να βρούμε κατανόηση και να καταλήξουμε σε μια άλλη ρύθμιση με τους εταίρους μας» είπε χαρακτηριστικά.

 

      Τόνισε, ακόμη, ότι θα τεθεί σύντομα και το θέμα της φορολόγησης των επενδύσεων και συμπλήρωσε: «Όταν όλοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις, δεν μπορεί να της επιβάλουν να έχει πολλαπλάσιο συντελεστή από ό,τι έχει η γειτονική Βουλγαρία». Σε συνάρτηση με την πορεία της οικονομίας θα τεθούν, όπως είπε και θέματα, όπως η μετενέργεια. 

 

      Ο κ. Κεδίκογλου, ανέφερε επίσης, ότι ο κ. Ράπανος δεν θα ορκιστεί αυτή την εβδομάδα, λόγω του γεγονότος ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να παραμείνει κλινήρης και πρόσθεσε: «Επειδή έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά, εγώ θα σας καταθέσω αυτό που γνωρίζω. Γνωρίζω το τηλεφώνημα που έγινε την Παρασκευή, το μεσημέρι, από τον πρωθυπουργό στον κ. Ράπανο. Τότε, ο Αντώνης Σαμαράς πληροφορήθηκε, για πρώτη φορά, το ιστορικό της υγείας του κ. Ράπανου, και ο κ. Ράπανος τον διαβεβαίωσε ότι είναι ένα χρόνιο ζήτημα, έχει μάθει να ζει μ' αυτό κι ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του. Αυτή είναι η εικόνα που έχω εγώ».

 

      Εκτίμησε, τέλος, ότι με βάση και τις προβλέψεις του θεράποντος ιατρού του κ. Σαμαρά, ο πρωθυπουργός θα μπορεί να συναντηθεί με την τρόικα την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.