ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέσσερεις κι ο κούκος

10:09 - 26 Ιουν 2012 | Πολιτική
Τέσσερεις κι ο κούκος
Τον Γιάννη Στουρνάρα τον φοβούνται οι πολιτικοί γιατί είναι ανεξάρτητος και δυναμικός. Ο Τάσσος Γιαννίτσης είναι πολύ ήπιος για τις σημερινές συνθήκες . Ο Γκίκας Χαρδούβελης τα βλέπει μαύρα και θεωρεί οτι με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ήδη η κυβένρηση για παροχές, ακυρώνει τον υπουργό οικονομικών, ο Γιώργος Ζαννιάς έχει κουραστεί να τρώει ξύλο στις Βρυξέλλες επι δυο χρόνια. Αυτοί οι τέσσερεις είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη θέση του υπουργού Οικονομικών του οποίου το όνομα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα. Μέχρις στιγμής κανείς εξ αυτών δεν έχει ενημερωθεί για να αναλάβει. Υποτίθεται όμως οτι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τοποθετήσει έναν εξ΄αυτών. Συζητάνε - λένε κάποιες πληροφορίες και τα ονόματα των κυρίων Τουρκολιά και Αράπογλου. Καλοί είναι οι άνθρωποι για τραπεζίτες, όχι όμως για υπουργοί οικονομικών στις σημερινές συνθήκες. Αν ακούστηκαν αυτά που ακούστηκαν για τον "τραπεζίτη" Ράπανο - που δεν ήταν τραπεζίτης ο άνθρωπος - τι να πούμε για Tουρκολιά και Αράπογλου που είναι τραπεζίτες καρριέρας; Συνεπώς αν δεν πάμε σε λύση μεταξύ των τεσσάρων τεχνοκρατών που αναφέρονται παραπάνω, θα πάμε μάλλον σε πολιτική λύση, δηλαδή Ντόρα, ή Δήμας, ή κάποιος άλλος παλιός πολιτικός.

Ανεξαρτήτως πάντως του ποιός θα είναι τελικά υπουργός, η αλήθεια είναι οτι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Χρειάζεται ομάδα. Αλλά ομάδα δεν μπορεί να φτιαχτεί, διότι κανείς δεν θέλει "να φάει το ξύλο" χωρίς να πληρωθεί αναλόγως.

Όλοι οι καλοί οικονομολόγοι έχουν υψηλά αμοιβόμενες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Με εξαίρεση τη θέση του υπουργού, οι θέσεις συμβούλων που θα απαρτίζουν την ομάδα, πληρώνονται με 1500 ευρώ και απαιτούν πολύ έντονη και ψυχοφθόρα εργασία. Συνεπώς κανείς δεν δέχεται να εγκαταλείψει τη θέση του στον ιδιωτικό τομέα και να υποστεί τα πάνδεινα για να γίνει σύμβουλος της κυβέρνησης.

Έτσι λοιπόν, όποιος υπουργός και να επιλεγεί θα είναι ουσιαστικά μόνος του και θα πρέπει να φτιάξει μια ομάδα με χαμηλόμισθους (προφανώς πολύ νέους και άπειρους) οικονομολόγους. Τουλάχιστον ας ελπίσουμε οτι αυτή η ομάδα των "τσικό" θα είναι ικανοί και θα μαθαίνουν γρήγορα. γιατί καιρός για πειράματα δεν υπάρχει. 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:56 - 26 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.