ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εσωκομματικός πόλεμος στη ΔΗΜΑΡ

13:55 - 02 Ιουλ 2012 | Πολιτική
Πονοκέφαλο φαίνεται ότι δημιουργεί στη ΔΗΜΑΡ η συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος Στέφανος Μπαγεώργος, που είχε διαφωνήσει με την απόφαση της ηγεσίας, υπέβαλε τη Δευτέρα την παραίτησή του στον Φώτη Κουβέλη. Παράλληλα, ο Οδυσσέας Βουδούρης εξαπέλυσε βολές για για την επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ την Δευτέρα, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης τόνισε ότι η επιστολή Σαμαρά περί «απόλυτη προσήλωση της Ελλάδας στην εφαρμογή του μεταρρυθμίσεων» συνιστά απόκλιση από τη συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών και χαρακτήρισε ανησυχητικό το γεγονός ότι απουσιάζει από το κείμενο η λέξη-κλειδί: «επαναδιαπραγμάτευση».

Την ίδια ώρα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Φώτη Κουβέλη, το ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Στ.Μπαγεώργος επέμεινε στην επιστολή που είχε στείλει την Τέτάρτη, στην οποία ανέφερε ότι σέβεται την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για κυβερνητική συμμετοχή αλλά ο ίδιος, έχοντας ήδη εκφράσει τη διαφωνία του στα όργανα του κόμματος, δεν μπορεί να συμβάλλει ούτε ως μέλος της ΔΗΜΑΡ, πόσω μάλλον από ηγετική θέση στο κόμμα.

Η τελική απόφαση του κ. Μπαγεώργου για παραίτηση και αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ κρίθηκε μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Παρασκευής με τον κ. Κουβέλη. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, ωστόσο δεν φαίνεται να άλλαξε κάτι. Ο Στ.Μπαγεώργος ζήτησε παράταση έως σήμερα και όπως αποδείχθηκε δεν επείσθη να παραμείνει στη ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει Το Βήμα, ο κ. Μπαγεώργος έλεγε σε συνομιλητές του, που τον ρωτούν για την επόμενη ημέρα, ότι η ΔΗΜΑΡ είναι ο τελευταίος σταθμός μιας πολυετούς και συνεχούς πορείας στον χώρο της Αριστεράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.